Solstikk – Dávvet Bruun-Solbakk

Dávvet Bruun-Solbakk glemmer aldri samholdet og fellesskapet han opplevde på Sápmi Pride 2016. –Det gikk jo flere i prideparaden enn det gjør i 17. mai-toget i Kautokeino!

Solstikk – Intetskjønn

Intetskjønn tror at folk ville blitt overrasket over at en ikke-veggis i bandet fisker med mensblod på agnet. –Ellers er det det samme gamle, knuser patriarkatet og sånn.

Solstikk – Iselin Korslund

Standup-komiker Iselin Korslunds beste prideopplevelse er Leknes Pride, som ble holdt for første gang i år. Hun var der for å holde show, og fikk delta i paraden og en sofasamtale.

Skeiv Seminarrekke ved UiO

Til høsten starter Skeiv Seminarrekke ved UiO. Seminarene vil synliggjøre aktuell forskning og stimulere til akademisk og sosial nettverking blant folk som studerer eller forsker på skeiv tematikk.

Solstikk – Svein Skeid

Svein Skeid holdt på å svime av i varmen i paraden under årets Oslo Pride der han gikk i full BLUF læruniform med Muir cap, skinnskjorte, lærslips, lærvest, tung Langlitz politijakke, skinnbukser og høye boots med pisken stukket ned i støvelen.

Feirer kjønnsmangfoldet

Mandag 24. juli starter Skeiv Ungdoms Kjønnsmangfoldsleir. Kjønnsaktivist Luca Dalen Espseth er tilbake som gjestetaler og frivillig.

Nurejevs liv

Balletten «Nurejev» ble nylig tatt av plakaten på Bolsjoj-teateret i Moskva. Les historien om danseren og homo-ikonet Rudolf Nurejev og hans store kjærlighet, den danske danseren Erik Bruhn.

Solstikk – Rune Norum

Rune Norum jobber på Sommertoget til NRK i sommer og tar en liten roadtrip i Sentral-Europa med kjæresten sin.

Festivalsuksesser nordpå

Både Trænafestivalen med Træna Pride 6.-9. juli og Riddu Riđđu 12.-16. juli er nå til veis ende, og begge festivaler har vært suksesser, ifølge arrangørene selv.

Solstikk – Marthe Øvrum

Leder i Skeiv Ungdom Marthe Øvrum gjør masse forskjellig i år. Padletur, to brylluper, Jafnadhr og innflytting i ny leilighet.

Den rosa elefanten

Med en rosa plastelefant på slep drar fotokunstner Paulina Tamara ut på byen og tar polaroidbilder av folk. Lekedyret får fotoobjektene dandere som de vil.

Solstikk – Jim DeVille

Jim DeVille gleder seg til å kose seg på festivaler og drikke masse øl, når han ikke er på jobb på Elsker.

Solstikk – Tuva Syvertsen

Tuva fra Valkyrien sitterfor det meste inne i et bekmørkt øvingslokale i sommer. Innimellom spiller hun konserter og kjører båt - en nyinnkjøpt gammel plastsnekke.

«The L Word» får oppfølger

Etter at ryktene har svirret en stund har Showtime nå bekreftet at lesbeserien «The L Word» kommer tilbake, åtte år etter siste sesong.

Solstikk – John Earhart

For John Earhart, leder i Bamseklubben, var årets pride det største høydepunktet med BamseBaren og BamseScenen stappfult med mennesker.

Pride under overflaten

Utstillingen «Pride under ytan» tar for seg pride under havoverflaten og stiller spørsmål ved hvorfor noe ses på som naturlig og noe som unaturlig.