Da EuroPride-paraden omsider nådde fram til Pride Park på Rådhusplassen lørdag 28. juni var det tid for prisutdeling. Blikk ble tildet årets ærespris.

Hans Heen Sikkeland, leder av LLH Oslo og Akershus, delte ut æresprisen til Blikk med disse ordene:
«I år gir vi æresprisen til noen som i 23 år har jobbet med stor vilje for å forbedre situasjonen for lhbt-personer. Det er med stor glede vi gir æresprisen til Blikk, et magasin som er unikt og som dekker alle aspekter ved det skeive, både nasjonalt og internasjonalt. Mange av oss har som unge opplevd følelsen av å være alene. Blikk har vært et lyspunkt i en sånn situasjon. Det første møtet med Blikk har for mange vært i skolebiblioteket og vi håper Blikk fortsatt vil være å finne på alle skolebibliotek også i frentiden. Gratulerer med æresprisen kjære Blikk,» sa Heen Sikkeland før han oppfordret publikum til å bli abonnenter.

– Det var stor stas å få æresprisen under Europride. Det inspirerer oss til å fortsette å lage verdens beste blad for skeivinger, sier ansvarlig redaktør Lillian Jensen i en kommentar til Blikk Nett.

Ny solidaritetspris
Årets Homofrydpris gikk til Amnesty International Norge. Homofrydprisen gis til noen som på en positiv måte har utmerket seg i kampen for lhbt-personer og juryen trakk spesielt fram Amnestys arbeid for transpersoner.
«Amnesty kaller behandlingen av transpersoner i Norge for det et er – et menneskerettighetsbrudd,» sa Marna Eide på vegne av juryen.

Under EuroPride 2014 ble det opprettet en ny pris, Rainbow Solidarity Award. Prisen skal gå til aktivister som jobber under vanskelige forhold og de første til å motta Rainbow Solidarity Award var organisasjonen InSight i Ukraina.
«Jeg tror jeg snakker på vegne av hele Norges lhbt-befolkning når jeg sier at jeg er stolt over å kunne gi EuroPrides Rainbow Solidarity Award til InSight. Med prisen følger det 25 000 norske kroner fra LLHs solidaritetsfond,» sa LLH-leder Bård Nylund under lørdagens paradeshow.

Årets paradepris gikk til politiet, som deltok i paraden for tidende året på rad. I år var det rekordoppmøte i politiets pulje.

Se bilder fra EuroPride-paraden.