Film

«The Talented Mr Ripley» har blitt filmatisert utallige ganger, nå sist i Netflix-serien med Andrew Scott (bildet) i rollen som psykopaten Tom Ripley.

Historien om kvinnen som skapte psykopaten Ripley

Netflix-serien «Ripley» er basert på Patricia Highsmiths romanfigur, den sjarmerende psykopaten Tom Ripley. Inspirasjonen fikk hun fra sitt eget kaotiske privatliv, den lesbiske forfatteren elsket å manipulere venner, kjærester og elskerinner.

Publisert

DEN BORTSKJEMTE rikmannssønnen Dickie Greenleaf har bosatt seg i en italiensk kystby sammen med forloveden Marge Sherwood og lever livets glade dager. Men faren ønsker at Dickie skal komme hjem og hyrer den blakke servitøren Tom Ripley, som han tror er Princeton-utdannet og en venn av Dickie, til å overtale sønnen om å returnere til USA. Tom går inn i rollen og tar på seg oppdraget, men ingenting går etter planen. En blanding av fascinasjon, begjær og misunnelse utvikler seg snart til en besettelse i Tom som gjør alt for å overta Dickies plass. Den elskverdige morderen skyr ingenting for å oppnå målet sitt. Bare Marge mistenker at det ligger mørkere motiver under hans vennlige væremåte.

I den åtte episoder lange serien i svart-hvitt som har Netflix-premiere 4. april, har Andrew Scott (Adam i «All of Us Strangers») hovedrollen som den homofile psykopaten Tom Ripley, mens Johnny Flynn (David Bowie i «Stardust») spiller Dickie Greenleaf. Marge Sherwood spilles av Dakota Fanning.

Ondskap triumfer godhet

De fleste krimbøker føles raskt gammeldagse, men Patricia Highsmiths historier er like populære nå som for 74 år siden, da debutboka «Strangers on a Train», kom ut. Under en kjølig overflate ulmer alltid besettelse og lidelse, og hennes makabre humor og psykologiske innsikt har gjort fortellingene hennes tidløse. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS