Bok

Romantiske forhold mellom menn ble allment tolerert fram til 1800-tallet, og først på begynnelsen av 1900-tallet begynte det amerikanske militæret offisielt å diskriminere personer som ble mistenkt for å være homofile. Baron von Steuben kan ha vært en av de første åpne homofile i Amerika.

Den sanne historien om den homofile generalen

Tegneseriebiografien om den homofile generalen Baron von Steuben kom ut i august i år.

Publisert

ET STØDIG BIDRAG til framhevingen av lhbt-historiens mange glemte, eller godt kamuflerte helter, er nå kommet med den grafiske biografien «Washington’s Gay General: The Legends and Loves of Baron von Steuben» (2023).

Forfatteren Josh Trujillo og illustratøren Levi Hastings forteller her historien om en av de viktigste, men i stor grad glemte hærførerne i den amerikanske revolusjonen (1775-1783), Baron von Steuben. Han regnes i ettertid som en av USAs grunnleggere fordi han brakte avgjørende kunnskap til den uerfarne og dårlig forberedte amerikanske armeen. 

Von Steuben (1730-1794) var født i Preussen i det tidlige Tyskland der han var aktiv i militæret fra han var 17 år. Da han ble 45-år i 1775, var det relativt fredelig i Europa og ga få jobbmuligheter for en militærmann, men han ante nye muligheter i USA da revolusjonen brøt ut samme år. Turen over Atlanteren sammenfalt også, praktisk nok, med anklager om å ha dyrket analsex, hvilket selvfølgelig ikke var uten sanksjoner den gangen.

I USA ble han fort populær, blant annet som arkitekten bak oppbyggingen av landets profesjonelle hær. Han ble kjent for sin tapperhet, disiplinen og motet han brakte til de troppene. Han var dessuten åpen homofil i en tid da sex mellom menn ble straffet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS