Kjendispartyfikser Ronnie Ottem ble i forrige uke dopet ned og ranet i homoparadiset Gran Canaria.
Gran Canaria, og spesielt Maspalomas, har i mange år vært et homoparadis. Norske homoer reiser til øya hele året, og spesielt når det nærmer seg Maspalomas Gay Pride i mai.

Den norske partyfikseren Ronnie Ottem har fartet til Gran Canaria en gang i året de siste fem årene, og er en stor fan av homolivet på og rundt det populære Yumbo Centrum. Men den siste turen nå i april markerer et veiskille.
– Jeg har bare gode erfaringer fra Gran Canaria og Playa del Ingles, sier Ronnie Ottem til Blikk Nett og forteller at dagen i dag startet i en rettssal.

– I forrige uke opplevde jeg å bli dopet ned på et utested og senere ranet. Det kunne endt med voldtekt.

Hendelsen han sikter til startet på en klubb på Yumbo Centrum i Maspalomas i forrige uke.
– Vi var ti stykker som var ute på byen. Yumbo-senteret er helt fantastisk, med et stort utvalg homoklubber. Da klokken ble fire ville følget mitt hjem, men jeg ville videre. Jeg endte på en streit klubb og traff en sjarmerende mann. Han ville spandere en drink på meg, men jeg takket nei og kjøpte min egen. Mens jeg danset må han ha puttet noe i glasset mitt. Jeg ble sløv, trøtt og fjern. Det var en merkelig følelse jeg aldri har kjent før.

Ottem ble med mannen ut i frisk luft, og de bestemte seg for at de skulle dra tilbake til hotellet sammen.
– Jeg bor på helsehotell når jeg er der nede, og der er det ikke lov med besøk på rommet. Det visste jeg godt. Men jeg mistet tydeligvis sans for både tid og sted. I tillegg delte jeg rom med to venner, og ville derfor aldri funnet på å ta med noen tilbake til rommet.

Vel tilbake på hotellet kollapset Ottem i sengen. I samme øyeblikk kom vennene han bodde på rom sammen med.
– De lurte jo på hvem denne mannen var, og konfronterte meg med reglene om besøk på rommet. Jeg hadde svart på tiltale, og virket helt klar – men de skjønte jo at jeg ikke var meg selv.

Den ubudne gjesten ville ikke forlate rommet. Da de omsider fikk han ut oppdaget de at kameraer og telefoner var borte. Ottem selv var da hinsides og lå i dyp søvn.
– Jeg sov helt til neste kveld. I mellomtiden dro de andre til politiet for å anmelde tyveriet. Da jeg kom til meg selv skjønte jeg ingenting, og husket ingenting, sier han og forteller at han også dro til politiet for å anmelde forholdet.

– Politiet var utrolig hjelpsomme og imøtekommende. Jeg fikk se en del bilder og kunne plukke ut gjerningsmannen. Det var samme person som vennene mine også hadde pekt ut. Politiet fortalte at han var etterlyst for lignende forhold.

Ottem forteller også at han har truffet andre turister som har opplevd lignende hendelser på Gran Canaria og at politiet oppfordrer folk til å være forsiktige.
– Det gikk virkelig en støkk i meg. Jeg trodde jo først jeg hadde vært dum og full. Men jeg pleier å ha vett nok til ikke å la meg selv bli ranet. Men dette var virkelig utenfor min kontroll. Derfor vil jeg advare norske homoer, slik at de ikke opplever det samme som meg.

Opplevelsen har satt et merke, men før hjemreisen i dag kunne lokale myndigheter opplyse at den mistenkte var tatt og satt i varetekt.
– Dagen startet med vitneavhør av meg og reisefølget mitt. Nå skal saken videre i rettssystemet, men vi må dra hjem til Oslo. Men vi kommer til å bli kontaktet etter hvert som saken kommer opp for retten, sier Ottem til Blikk Nett.

Han har ikke latt seg skremme fra å dra tilbake, men kommer til å ta noen forholdsregler neste gang.
– Det de sier de som bor her er at det er en økning av denne typen kriminalitet. Vold og sånt noe er det lite av. Det er mye fyll, men stort sett bare gla’homoer over alt, så jeg føler meg trygg. Men mitt råd er å holde deg til vennene dine når du er ute. Ikke ta med en flørt hjem på hotellet, og presenter alltid flørten for vennene dine.