I helgen kan norske discofans få oppleve magien på hjemmebane. Iconoclastic og The Villa henter Horse Meat Disco til Oslo fredag 12. mars.

En dag James Hillard gjorde husarbeid skjedde det store. En ny æra for disco ble født. Historien er like enkel som den er magisk. Mens Hillard ryddet i gamle aviser stoppet han opp ved en forside hvor det sto: «Horse meat discovered in salami», men siden var brettet og alt han så var «Horse meat disco». Et genialt navn for en klubb, tenkte James Hillard og kontaktet kompisen Jim Stanton. Resten er historie.

Horse Meat Disco har i løpet av sine fem leveår sørget for ny interesse for disco og nudisco, og alle flokker til søndagsklubben: bamser, dragqueens og lærhomser i skjønn forening med lesber iført løsbart.

Nylig ga klubben ut sin første sampleplate, «Horse Meat Disco», slik at det kunne bli discodanse hjemme i stua også.
– Det som er så bra med klubben Horse Meat Disco er blandingen av folk, sier Kjell Nordström, også kjent som Baron von Bulldog. Nordström drar gjerne til London ens ærend for å feste på Horse Meat Disco en søndagskveld.

– Dansegulvet fylles opp av dragqueens, kåte lærhomser og helt vanlige folk. Men først og fremst er det musikken som står i sentrum. Klubbens djs spiller primært god gammel og morsom disco, gjerne av den kinky typen. Hele atmosfæren er upretensiøst, men likevel så gærnt du selv ønsker det skal være.

Kjell Nordström forteller at klubbens suksess blant annet skyldes jungeltelegrafen.
– I løpet av sine fem år har klubben nå blitt stor, men det er fortsatt en typisk søndagsklubb for spesielt interesserte. Slike søndagsklubber blir kjent gjennom rykter og har en mer anything goes-attitude. I tillegg byr klubben på mye galskap som opptredener og performances.

Norske djs som Strangefruit, Prins Thomas og Todd Terje har spilt på Horse Meat Disco, i tillegg til skeive favoritter som Tasty Tim og Princess Julia.

Klubbens samleplate byr på en mildt sagt eklektisk blanding discogull, fra «(Got My) Dancing Shoes» av Plaza til «Hupendi Muziki Wangu (You Don’t Like My Music?)» med KID, og er et godt eksempel på klubbens musikkpolicy. Men i følge Kjell Nordström er ikke plata et alternativ til selve klubben.
– Horse Meat Disco som klubb må bare oppleves. Bare det å oppleve hvordan klubbens djs tar publikum opp og ned i løpet av en kveld er verdt billetten.

Og fredag 12. mars kan du også oppleve magien. I tillegg til syndige doser med obskur og vintage disco, servert av homobamsene Jim Stanton og James Hillard, blir det eksklusiv performance med Dobbermann & The Chiuaua’s featuring Crow & Friends og deres hyllest av Iggy Pop-låta «Nightclubbin’», mest kjent i Grace Jones’ versjon.

Fredag 12. mars, kl 23, kr 100, aldersgrense 23 år. The Villa, Møllergata 23