Lørdag og søndag kan du møte selveste Elleville Elfrid på Saga kino i Oslo.

Frank Mosvold er regissør og produsent, utdannet regissør ved UCLA. Han har en Master i Fine Arts fra Loyola Marymount University i Los Angeles og har laget 14 kort/novellefilmer, vunnet 14 priser internasjonalt for sine filmer. I 1996 startet han Kool Produktion hvor han fungerer som produsent, regissør og manusforfatter.

Mosvold har mange skeive filmer på samvittigheten, blant annet filmatiseringen av Gerd Brantenbergs novelle «Anne og Anne kommer hjem til jul», i Mosvolds verson med tittelen «Hjem til jul».

De siste par årene har han derimot hatt fokus på barn. Kool Produktion har stor suksess med bok- og barnetv-serien Elleville Elfrid. Aschehoug har gitt ut 4 bøker om henne. Elleville Elfrid er også også tilgjengelig som app for iPhone og iPad. Gjennom ni ulike mini-spill kan barn male, danse og spille fotball med Elleville Elfrid.

Denne helgen inviterer Saga kino til en spesialforestilling med Elleville Elfrid for hele familien. Det blir visning av film og helt nye episoder fra den populære TV-serien. I tillegg til underholdning, loddtrekning og overraskelse til alle barna kan du også møte selveste Elleville Elfrid.

Foruten den populære Elfrid vises også den prisbelønte kortfilmen Bendik & monsteret.
Fredrikstad Animation Festival tildelte i 2014 Bendik & monsteret Golden Gunnar-prisen for Beste barnefilm. Bendik & monsteret vant også publikumsprisen for beste animerte kortfilm i Palm Springs Shortfest i USA sist sommer, samt at Skeive Filmer-festivale hadde filmen på programmet.

I filmen blir vi kjent med Bendik, en spinkel gutt som leker med dukkehus på rommet sitt, og som ikke lever opp til forventningene om maskulinitet som stilles av hans nye stefar, muskelbunten Freddy, som gaper av glede over de nye boksehanskene han har kjøpt til husets håpefulle. Det handler om å ikke bli sett og akseptert for den man er, noe som kan ødelegge oppveksten.

En kveld støter Bendik på et rosa og oransje monster, med snille øyne og butte tenner, som ikke klarer å skremme noen – slik det er meningen at han skal. I virkeligheten drømmer han om å bli smørsanger, for å kunne få utløp for sitt skjulte talent, men dessverre er han fanget i monsterrollen, som han ikke finner noen vei ut av. Møtet mellom de to skal bli forløsende for begge parter.

En Ellevill Forestilling, Saga kino, Stortingsgata 28, Oslo. Lørdag 31. januar kl 15.30 og søndag 1. februar kl 13.30.

Mer info og billetter: En Ellevill Forestilling