Den svenske artisten Syster Sol starter plateselskapet Gal:ant, som skal gi ut musikk av kvinnelige og ikke-binære artister.

Syster Sol er en av Sveriges mest populære reggae-, dancehall- og soulartister, og hun sto nylig på scenen på Sentrum Scene i Oslo sammen med blant andre Admiral P.

Konsertarrangørene Femme Brutal booket Syster Sol til Karlsøyfestivalen i 2013 og hun hylles som en av de fremste stemmene innen «conscious dancehall» og kjennetegnes for sine refsende samfunnskritiske tekster.

Syster Sol har gitt ut sin egen musikk på selskapet Gal:ant, men nå utvider hun stallen. I en melding på sin egen Facebook-side skriver Syster Sol:
«GAL:ANT open for business!! #allfemalelabel . Älsklingar, nu satsar jag fullt ut på min label Gal:ant! Kommer endast släppa kvinnor och icke binära. Ni som undrar varför: För att det fortfarande behövs!! Så peppad på detta och hoppas att ni alla vill vara en del av denna resa med mig. Artistsläpp kommer inom kort!»

I en pressemelding utdyper Syster Sol:
«Så lenge det fortsatt finnes strukturer som definerer din verdi basert på de ufrivillige egenskapene du er født inn i, er det nødvendig å ta radikale grep helt til strukturene er åpenbart utdaterte og ekstremt latterlige. Gal:ant skal gå foran som et godt eksempel og presentere kvinner på kvinners vis.»

Mer info: Syster Sol på Facebook


KLIKK HER:
BLI ABONNENT!