Musikk

Vokalist Hallvard Bonden i Killer Kid Mozart bruker ikke mye tid på skeivt snakk mellom sangene. – Jeg føler tekstene er så eksplisitte at jeg trenger ikke utdype så mye.

Synger om noe mange skeive føler på

Harald Bonden i indierockbandet Killer Kid Mozart skriver sanger til seg selv som ung, og til andre som også skulle ønske at de hadde tort å leve annerledes.

Publisert

Killer Kid Mozart er straks klare med sitt tredje album, «Crying In Overdrive». Aldri før har Harald Bonden, frontmann for denne gjengen musikere med røtter i Elverum, vært så eksplisitt om sine homofile erfaringer i tekstene. 

– To av låtene formidler noe av den lengselen mange skeive føler på. Jeg har alltid skrevet om det skeive, men ikke så tydelig. At jeg gjør det nå, betyr at jeg har blitt tryggere, og ser betydningen av å åpne opp om skeiv kjærlighet. 

I låta «Wish» synger vokalisten lengselsfullt om å tørre det han ikke gjorde: Wish I’d drive you home / In a beat up Volvo where the headlights broken / Wish I’d let them stare / I could paint my nails and you could pierce your ears.

– Det er en klisje å se på låtskriving som terapi, men det er jo det. Helt fra den første Killer Kid Mozart-låta ble skrevet, så har denne sangen ventet på å komme ut. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS