Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Stavanger på skeivå ser nye muligheter for synliggjøring og har produsert en HOMO-Light brus som lanseres på Gladmat festivalen onsdag 26. juli.
– Vi hadde lyst å markere oss på et slikt arrangement. Men vi hadde lyst å gjøre noe med stil. For å være med må det handle om mat og drikke. Da lanserer vi en homobrus, og budskapet er «Kjøp en flaske Homo-Light og du har kjøpt aksept», forteller leder av Stavanger på skeivå, Øystein Mauritzen til Blikk Nett. Stavanger på skeivå åpenbarer seg først 8. september, men stavangerfolket skal allerede nå forberedes og lære aksept. Under Gladmat festivalen, som starter onsdag 26. juli, vil Stavanger på skeivå stille med egen stand.
Skal man dømme etter oppmerksomheten brusen har fått kan det bli rift om flaskene. Homo-Light brusen har fått spalteplass i aviser og på Internett over hele verden.
– Vi har fått produsert 500 flasker Homo-Light, så det kan nok bli et samleobjekt dette. Vi serverer også pastasalat i regnbuens farger, forteller Mauritzen.
Stavanger på skeivå vil med humor gjøre narr av fordommene homofile møter i samfunnet. På standen vil derfor de matglade bli servert kaffe av flyvertinner fra «Rainbow Airlines» og Ingrid Lesbeli dukker opp for å lage liv og røre i vellinga. Programmet er klart
Gladmatfestival er ikke hovedarena for homoer i Stavanger, men en mulighet for å reklamere for homodagene som starter 8.september.
– Går alt etter planen med Stavanger på skeivå?
– Det går kjempe bra. Litt finpuss her og der måtte til, men nå er programmet så godt som ferdig, forteller Øystein Mauritzen til Blikk Nett.
– Hva ser du mest frem til selv?
– Et høydepunkt er nok åpningen 8. september. Det blir en verdig og flott åpning. Det er vel noe med hele seansen jeg liker. At det er høytidelig. Seminar om skeiv ungdom
Den offisielle åpningen blir foretatt av stortingspolitiker Bent Høie, fra Høyre. Lederen selv, Øystein Mauritzen, Monica Voilås Myklebust,fra filmen 100% Menneske, LLH-leder Jon Reidar Øyan og LLH-Rogalands leder Unni Idland er også på plass på Rødt Kjøkken ved Sjøhusene i Stavanger denne torsdagskvelden. Fredag 9. september inviterer Stavanger på skeivå til seminar på Kulturet i Stavanger.
– Vi arrangerer seminaret i samarbeid med LLH og Stavanger Kommune. Det er første gang i historien at LLH har inngått et samarbeid med lærepersonell så dette blir spennende. Tittelen på seminaret er «Skeiv ungdom i min skole – Gjørr d noge?» og vi har invitert alle som jobber med ungdom til å delta, sier Mauritzen. En skeiv opptur
Stavanger på skeivå er som homodager flest i Norge basert på frivillig innsats og det er grunnen til at de har blitt gjennomført de siste syv årene. Mens stavanger er på en skeiv opptur ble EuroPride i Oslo en skeiv nedtur. EuroPride inspirerte Skeivå-lederen, men sammenligne seg vil han ikke.
– Jeg blir ikke skremt av det rotet som nå kommer frem, men jeg synes det er dumt at det blir slik. Selv startet vi med null kroner. Vi har bygget oss opp en økonomi i de syv årene vi har holdt på. Vi sliter med å få sponsorer, men i år merker vi at det er lettere, takket være Stavanger på skeivå 2004. Det var da vi ble så synliggjort som vi er nå, forteller Mauritzen.
– Hvem kommer og deltar på Stavanger på skeivå?
– Det var godt besøkt i fjor og vi regner med godt besøk i år også. Vi ønsker at folk flest skal ta seg turen.
– De får jo en smakebit på Gladmatfestivalen?
– Ja, men vi har jo også hele sentrum på skeivå i september. Da blir hele Stavanger sentrum en skeiv by. Vi inviterer alt som kan krype og gå. Ta med venner og familie. Du vet her i Stavanger kjører vi ikke separate arrangementer. Her fester vi sammen! Stavanger på skeivå kan også by på dette;
Drag-RACE, Skeivå nattå, fetisjparty, SchlagerParty, temamøte med Helseutvalget om rusvaneundersøkelsen og konserten Skeiv i sjelå.
Hver dag er det egen Festival kafè på Kafé Resept. Se etter regnbueflagget. For fullstendig program og oppdateringer sjekk;
hjemmesiden til Stavanger på skeivå