Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Samantha Ronson er mer enn bare eksdama til Lindsay Lohan. Fredag 19. mars spiller hun på Barbeint i Oslo.
Stefaren hennes er en jukebox-helt, og kjent som Mick Jones i bandet Foreigner, mens broren hennes, Mark Ronson, er kjent som dj og produsent. Det betyr at Samantha Ronson måtte kjempe om oppmerksomheten rundt middagsbordet, og det var ikke før hun rundet de 20 at hun oppdaget sitt eget musikktalent.

Det var etter et år i Paris at hun fant seg selv i New York, oppgitt over å ikke finne noe musikk hun ville høre på. Hun tok grepet selv og begynte å spille og synge, og skrev sine egne tekster. Men hun opptrådte bare for seg selv, hjemme på rommet. Men så en dag kom en invitasjon som førte henne over i en ny musikksjanger.
«Jeg fikk en telefon fra en klubb jeg pleide å henge på, og de spurte om jeg ville være dj en kveld. ‘Aldri i livet’ svarte jeg. Men vennene mine overtalte meg», skriver Samantha Ronson på hjemmesiden sin.

Det tok ikke lang tid før hun steppet inn på dj-jobber som vikar for broren Mark som var i studio for å legge siste hånd på sin egen plate. Hun ble booket av flere og flere klubber og i løpet av kort tid ble dj-yrket en heltidsjobb.
«Jeg er en ganske dyktig dj. Jeg gir meg selv kred for det», skriver hun på hjemmesiden. Hun har spilt på alt fra kjendisfester som Jessica Simpsons bursdagsfest til kredible klubber over hele verden. Hun spilte også sammen med Lindsey Lohan på American Music Awards.

For folk flest er det nettopp koblingen til Lindsay Lohan som gjør at Samantha Ronson er et kjent ansikt. Forholdet mellom den beryktede kjendisjenta Lindsay og dj Ronson har gitt føde til mage spaltemeter i kjendisbladene og nok rykter til å holde ilden i det tørre gresset i live i lang tid. Men det er som dj og artist Samantha Ronson vil anerkjennes, ikke som påheng til en Hollywoodstjerne.
«Dette er den beste jobben jeg kan tenke meg: spille musikk jeg elsker, henge med vennene mine og gi folk noe å danse til.»

Nå kan oslofolket også snart danse til toner servert av Samantha Ronson. Klubbkonseptet Juicy har booket henne til å spille på Barbeint fredag 19. mars, kl 23.