Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

100 organisasjoner og 200 deltakere fra 16 asiatiske land var invitert til ILGA-konferanse.
Politimyndighetene i Surabaya, Indonesia, stoppet fredag 26. mars en konferanse i regi av Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex (ILGA) på grunn av trusler fra religiøse grupperinger. Konferansen er den fjerde av sitt slag og 100 organisasjoner og 200 deltakere fra 16 asiatiske land var invitert.

Samme dag som konferansen skulle starte ble hotellet hvor deltakerne bodde invadert av en gruppe muslimske fundamentalister som krevde at politiet skulle kaste ut deltakerne og avlyse konferansen.
Forhandlinger mellom politiet og muslimske grupperinger startet allerede onsdag 24. mars, etter at den lokale avisa slo opp konferansen på førstesiden.

Ifølge indonesiske aviser var demonstrantene organisert av Islamic Defenders Front (FPI), en gruppe med en lang historie bak seg når det gjelder angrep på lhbt-personer i Indonesia.

Renato Sabbadini, en talsperson for ILGA, sier ifølge Gay City News at både politi og hotellet ga etter for kravene fra demonstrantene.
«Demonstrantene truet med å ringe etter forsterkninger hvis kravene deres ikke ble imøtekommet. Personalet på hotellet gikk til og med så langt som å gi mobben en konplett liste over konferansedeltakerne.»

Etter at ILGA-delegatene hadde forlatt hotellet, kom mobben tilbake og ranskaket alle rom i alle etasjer for å forsikre om at ingen fortsatt befant seg på hotellet.

Konferansen ble lagt til Surabaya fordi det er en tolerant by når det gjelder lhbt-miljøet. De tre siste årene har det vært arrangert International Day Against Homophobia, i tillegg til en markering mot transfobi. Siden 2007 har også The Q(ueer) Film Festival blitt arrangert i Surabayahad og festivalfilmene vises på offentlige kinoer.