Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Ukens kulturtips får du av Kjell Nordström, som velger storbyen fremfor snøbelagte fjell i påsken.
– Påskeuken er ikke akkurat den uken da utvalget i norsk kulturliv er på sitt mest spennende. Mye er stengt, men heldigvis for oss som unngår ski, snø og hytteturer og som foretrekker bypåske, finnes det en hel del spennende å finne på. I stedet for å sitte hjemme og tygge på lammelår eller påskemarsipan så anbefaler jeg en tur på kino eller en utstilling, sier Kjell Nordström.

– Stenersenmuseet viser utstillingen «Friends of Glass» hvor man inviteres inn i Camilla Prytz sin magiske verden av smykker og kunstobjekter i glass og fotografier av Knut Bry. Stenersenmuseet holder åpent skjærtorsdag og påskeaften kl 11-17. Har du ikke fått med deg Bjarne Melgaards retrospektive utstilling på Astrup Fearnley så er det også et fint stopp på kunstrunden i påskehelgen. Det er åpent hver dag kl 12-17, unntatt langfredag og første påskedag. Denne utstillingen er et must og det kan ta lang tid før vi ser noe så stort av Bjarne Melgaard her i Norge igjen.

Film står også på Nordströms påskeprogram.
– Bypåsken er perfekt for kino og personlig foretrekker jeg å se film på Cinemateket. De har et fullpakket program hele påskeuken, alt fra «Wuthering Heights» til dokumentarfilm om norsk black metal. På kino er det to filmer jeg tør å anbefale uten å ha sett dem. Filmen om den franske alkoholiserte provokatøren og kjederøykende poeten Serge Gainsbourg, «Gainsbourg: Artist-Rebell-Ikon» og Roman Polanskis «Skyggen» med kjekke Ewan McGregor i hovedrollen.

– Hva var din siste kulturopplevelse?
– Jeg var på Cinemateket sist søndag og så filmen «I love you Phillip Morris» med, den fortsatt like kjekke, Ewan McGregor og Jim Carrey. Jeg kan egentlig ikke fordra Jim Carrey, men denne filmen var som en berg- og dalbane mellom komedie og svart drama og Jim Carrey klarte å holde grimasene på plass og gjorde en fenomenal hovedrolle. Filmen bygger på en sann historie om Steven Russell, en gift mann som etter en trafikkulykke bestemte seg for å komme ut av skapet og leve det glade liv. Men det koster å leve som jetset og Russell sitter nå fengslet på livstid for bedrageri.

– Hva er de beste kulturopplevelsene den siste tiden?
– London er jo bare noen hundrelapper unna. Jeg mener altså byen London, ikke utestedet hvor også hundrelappene sitter løst. Jeg har flittig utnyttet SAS-rabatter de siste månedene, enten det er for å oppsøke såkalt «finkultur», som kunstutstillinger, eller oppleve subkultur og bare ha det gøy og danse på favorittklubben Horse Meat Disco. Av kunst har Tate Modern alltid noe nytt og severdig på plakaten og den store samleutstillingen «POP LIFE: Art in a Material World» med verk av Andy Warhol, Damien Hirst, Jeff Koons, Keith Haring og andre kjente pop art-kunstnere var veldig interessant. Tate Modern har også verdens beste bokhandel hvor man kan shoppe alt fra kule t-shirts, posters, kjøleskapsmagneter og gadgets til bøker selvfølgelig.

Mote og fashion finnes det også nok av i storbyen London.
– Victoria & Albert Museum er mitt favorittsted hvor jeg kan vandre i timevis. De har en egen avdeling for mote og det er rene himmelriket for fashionistas. Utstillingen om Haute Couture viser mote fra 1600-tallet fram til vår tids mest kjente designere, som Vivienne Westwood og Alexander McQueen. Når kulturtørsten er slukket så er det perfekt å ta en liten pause og sette seg på en café med et glass vin og nybakte scones og se på alle de kjekke kunst- og motestudentene fra Central Saint Martins før man vandrer videre ut i storbyen. God påske!