Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mens Dixie Chicks ligger i dvale kan du nyte Court Yard Hounds’ debutplate og en låt om en homofil tenåring og hans intolerante far.

Søstrene Martie Maguire og Emily Robison er nok mest kjent fra gruppa Dixie Chicks, men nå har de også lansert et sideprosjekt de kaller Court Yard Hounds, og 5. april slippes den selvtitulerte debutplata.
På plata har de blant annet låta «Ain’t No Son», en sang om en homofil gutt som kommer ut til sin far. Det er en dramatisk komme-ut-låt som forteller om en intolerant far som fornekter sønnen fordi han kommer ut av skapet.
«Ain’t No Son» har en bluegrass-aktig intro som speiler sønnens ståsted, men når låta går over i rock-modus er det fra en sint fars synspunkt. Teksten bygger ikke på en spesiell hendelse, men Emily Robinson hadde en historie i hodet da hun skrev den.

«Jeg skrudde på TV en dag og så en dokumentar om noen tenåringer som var helt knust fordi foreldrene deres kastet dem ut hjemmefra fordi de fant ut at de var homofil», sier Robinson i et intervju med Country Music Television.
«Tekstlinjen ‘You ain’t no son to me/Eight pound baby boy I bounced on my knee’ hadde jeg fra før. Men dokumentaren fikk meg til å tenke. Tanken på å få barn, og elske dem så mye for så en dag å bestemme seg for ikke å elske dem … Det forundrer meg.»
Hva som skjer med Dixie Chicks nå som søstrene aktuelle med Court Yard Hounds er usikkert. Dixie Chicks gikk i dvale i 2008, men før den tid opplevde trioen både oppturer og nedturer.

I 2003 var Dixie Chicks den mest populære kvinnelige gruppen på countrymusikkscenen. Men det var før Natalie Maines snakket ærlig ut under en konsert i London 10. mars 2003.

Maines uttalte seg nemlig negativt om George Bush og USAs invasjon av Irak. En kritikk bandet skulle få svi for. Radiostasjoner nektet å spille sangene deres, de ble fordømt av store deler av det amerikanske folket og ble kalt både uamerikanske og forrædere. Musikksalget og konserter ble boikottet. Det ble demonstrert mot dem og de mottok til og med drapstrusler. Det så ut til at deres karriere var ødelagt for alltid. Hele historien er dokumentert i filmen «Shut Up & Sing!» av regissør Barbara Kopple.

Hør Court Yard Hounds «Ain’t No Son» her: