Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg er veldig fornøyd. Det er mange mennesker her jeg verken kjenner eller har møtt før, sa Lasse Wethal under markeringen mot hatvold i dag.
Nærmere 70 personer møtte opp for å delta i en demonstrasjon mot hatvold og politiets manglende innsats i saken til Lasse Wethal. Demonstrasjonstoget gikk fra Oslo S opp Karl Johan og til Stortinget hvor det ble holdt appell.

«Lasse ble helt etterbarberingsvann på og påtent på en fest i fjor påske. Politiet anså ikke denne hendelsen som viktig nok til å sikre beviser, vitner eller åsted. Dette har derfor resultert i at gjerningsmannen, som ‘alle’, inkludert politiet, vet hvem er, fortsatt går fri», var budskapet på løpesedlene som ble delt ut under markeringen.

Markeringen var i utgangspunktet en protest mot henleggelsen av straffesaken. Men forrige uke ble det kjent at Riksadvokaten har pålagt politiet å gjenoppta etterforskningen.

Utenfor Stortinget møtte 2. nestleder i justiskomiteen på Stortinget, André Oktay Dahl (H), demonstrantene og tok i mot over 5 000 underskrifter som har blitt samlet inn blant annet via Facebook. Oktay Dahl takket for underskriftene og utropte Lasse Wethal til en verdig kandidat til Fritt Ord-prisen 2010.
– Han er absolutt en god kandidat. Han bruker ytringsfriheten sin på bakgrunn av noe han har opplevd, og når han står her i dag med over 5 000 underskrifter, så blir jeg imponert. Han er jævlig tøff, sier Oktay Dahl til Blikk Nett.

– Du engasjerte deg tidlig i denne saken, hvorfor det?
– Fordi det er vanskelig å ikke bli forbannet når man hører om slike hendelser. Alle skjønner at politiet må prioritere saker og slikt. Men når vi hører og leser om omstendighetene rundt denne hendelsen, så blir jeg forbannet, sier Oktay Dahl som tror markeringen vil bety mye.

– Det som skjer her i dag vil ha stor betydning for andre som også har blitt utsatt for hatvold. Det at Riksadvokaten nå ber om at saken gjenopptas er et kraftig signal om at samfunnet vårt ikke finner seg i slikt, og at det nytter å protestere, sier han og avslutter med en kraftsalve rettet mot de skyldige.

– Det er rett og slett pinlig at de som er skyldige ikke er voksne nok til å ta ansvar for sine handlinger.

Les også:

Prioritert sak
Gjenopptar saken
Sjokkert over henleggelse