Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I mai drar over 30 000 skeive turister til Gran Canaria for å være med på homofestivalen Gay Pride Maspalomas.
For mange norske homoer er Gran Canaria like norsk som en handletur til Svinesund, og for de mange av dem er Yumbo-senteret og Gay Pride Maspalomasen viktig del av feriereisen.

Under Gay Pride Maspalomas har man de siste årene kunnet telle over 70 000 deltakere og tilskuere når homoparaden danser seg gjennom byen, og selve festivalen har siden starten i 2001 vokst til å bli Spanias nest største etter homofestivalen i Madrid.

Det er ingen grunn til å tro at det blir færre deltakere når årets Gay Pride går av stabelen 3.-9. mai og Playa del Inglés invaderes av hardcore-homoer som elsker kåringen av Mr. Gay Gran Canaria og elsker å se drøssevis av show med dragartister, musikere og dansere. Alle festene under festivalen sørger for at det kommer penger i kassa til hiv- og aidsarbeidet på øya.

Gay Pride arrangeres av the Gay and Lesbian Association of the Yumbo (GLAY) og det meste er sentrert rundt Yumbo-senteret. Det er nettopp her, på det beryktede og sagnomsuste Yumbo-senteret at du opplever øyas homoliv i konsentrert form. Senteret, som åpnet i 1982, er et eksotisk faktum med sine 204 butikker fordelt på fire etasjer. Fra klokka åtte om kvelden transformeres 20 000 kvadratmeter mer og mer til en slags fornøyelsespark for homser. Da åpner 60 homobarer og restauranter som hver kveld fylles med tatoverte bamser, lærhomser, muskeldronninger og tatoverte SM-ere … og heterofile par som rusler hånd i hånd og menger seg i moroa uten knapt å løfte et øyenbryn.

Startskuddet for Gay Pride Maspalomas 2010 går mandag 3. mai når det inviteres til gatefest på Yumbo-senteret. Sambamusikken setter stemningen og om du ikke danser selv kan du hvile øynene på akrobater og dansere i sexy kostymer.
Lesbene starter Gay Pride med Lesbian Night Out på Jackies Bar. Yumbo-senterets eneste lesbebar lover både musikk, dans og lekre, lettkledte damer som svinger seg i strippestanga.

Onsdag 5. mai setter festen for alvor i gang med pool party på Las Walkirias Hotel. I tillegg til et hav av homser i speedos, djs og underholdning, blir det høytidelig kåring av Mr. Gay Gran Canaria. Har du ikke fått solstikk i løpet av dagen og kvelden kan du få med deg det store åpningsballet som sørger for liv til langt ut på morgenkvisten.

Torsdag 6. mai er dagen for Pride Maspalomas ACES HIV Fundraising Gala. Det årlige arrangementet samler inn penger til den lokale hiv-organisasjonen Amigo’s Contra El Sida og på scenen står en rekke artister.

Fredag 7. mai byr på Lesbian Pool Party på Las Walkirias Hotel. I tillegg til å boltre deg i bassenget med lekre damer kan du få med deg kåringen av Ms. Lesbian Gran Canaria.

På Yumbo-senteret ryddes det plass til den store Drag Gala Night hvor en lang rekke internasjonale dragdronninger vil bruse med fjærene. Kamp blir det også når dronningene skal sloss om ære og berømmelse i Drag Gala-konkurransen.

Lørdag 8. mai er dagen for den store paraden som danser seg gjennom sentrum og ender opp på Yumbo-senteret, hvor blant andre Magnus Carlsson, kjent fra gruppa Alcazar, skal sørge for god stemning.

Program og info finner du her:
gaypridemaspalomas.com