Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Den skeive tv-serien «Glee» ble kåret til beste komiserie under GLAAD Media Awards i Los Angeles.
Den årlige prisutdelingen fordeles på tre amerikanske byer, New York, Los Angeles og San Fransisco. 13. mars gikk New York-utdelingen av stabelen, mens GLAAD Media Awards i Los Angeles ble arrangert lørdag 17. april.

GLAAD Media Awards ble opprettet i 1990 av homoorganisasjonen Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, og deler hvert år ut priser til tv-serier, enkeltepisoder, filmer, nyhetsprogram, enkeltpersoner og journalistikk som har presentert lhbt-personer og lhbt-miljøet på en rettferdig, troverdig og inkluderende måte.

Blant årets prisvinnere i Los Angeles var den stadig mer populære tv-serien «Glee», som fikk prisen for beste komiserie. I «Glee», som har blitt sendt på TV2, møter vi blant annet den fargerike fashonistaen Kurt, som spilles av Cris Colfer. Mannen bak serien, som i løpet av kort tid ble umåtelig populær i USA og Europa, heter Ryan Murphy og er åpen homo. Murphy er også kjent for serier som «Nip/Tuck» og «Popular».

«Det er veldig viktig for homofile ungdommer at det finnes homofile karakterer på prime time-tv. Å se at det at faktisk er helt ok og at de er representert i slike tv-serier er ekstremt viktig,» har Chris Colfer, seriens Kurt, uttalt i et intervju med homomagasinet Advocate.

Under prisutdelingen ble det avslørt at Kurt vil få seg kjæreste i løpet av seriens gang.

Prisen for beste film gikk til Tom Fords regidebut «A Single Man», mens dragdronninga RuPaul fikk prisen for beste realityshow for sin serie «RuPaul’s Drag Race»

Den Golden Globe-vinnende skuespilleren og produsenten Drew Barrymore ble hedret med «Vanguard Award», som blir gitt til mennesker i media som har økt synligheten og forståelsen for lhbt-miljøet. Tidligere har blant annet Kathy Griffin, Cher, Whoopi Goldberg, Jennifer Aniston, Charlize Theron og Janet Jackson mottatt hedersprisen.

Også den lesbiske komikeren Wanda Sykes ble hedret under prisutdelingen i Los Angeles. Hun ble tildelt «Stephen F. Kolzak Award» som gis til åpne homofile mediepersoner som har gjort en betydelig forskjell ved å fremme like rettigheter for lhbt-samfunnet. Prisen ble overrakt av Constance McMillen, tenåringsjenta fra Mississippi som opplevde at skolen hennes avlyste prom fordi hun ville ha med seg jentekjæresten sin som date.

5. juni er dato for neste GLAAD Media Awards, som går av stabelen i San Fransisco.