Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Walter Heidkampf sin tid som Mr. Gay Norway nærmer seg slutten og jakten på et nytt forbilde er i gang.
Mr. Gay Norway 2009-tittelen har blitt båret av Walter Heidkampf, en svensk, hivpositiv mann i sin beste alder, men nå nærmer det seg slutten og tittelen skal gis videre til et nytt forbilde og rollemodell.

I løpet av helgen 14.-16. mai sjekker håpefulle kandidater inn, bokstavelig talt, i en konkurranse som av arrangør Morten Rudå beskrives som en blanding av Paradise Hotel og Hotell Cæsar.
– Vi bygger konkurransen opp rundt alt som foregår på et hotell, i dette tilfellet Hotel Rica Victoria, forteller Morten Rudå til Blikk Nett.

– Vi skal bruke hotellet for alt det er verdt, forteller han og røper at deltagerne vil bli utfordret og kanskje må tre inn i roller som stuepiker og pikkolo.

Konkurransehelgen byr på et hav av aktiviteter, men før en verdig vinner kan kåres trengs det kandidater.
– Vi har allerede fått en del påmeldte, men det er plass til flere, sier Rudå.

Nær sagt hvem som helst kan melde seg på og sloss om tittelen Mr. Gay Norway 2010. Men spørsmålet er kanskje, hvorfor?
– Jeg kan svare på det spørsmålet med å sitere fra tilbakemeldinger jeg stadig får fra tidligere vinnere og deltakere. Mange av dem mener fortsatt at det er noe av det morsomste og største de har vært med på, forteller Rudå.

– Det at de tør å kaste seg ut i dette, husk på at noen har to venstrebein, er jo fantastisk. De må ikke være verdensmestre i verken dans eller sang. Det er følelsen av å utfordre seg selv de vokser på.

Nytt av året er at det skal kåres to kandidater, som sendes videre til hver sin finale.
– I år er det dobbelt så stor sjanse til å vinne. En av finalistene får reise til Manila og delta i Mr. Gay World, og en annen av finalistene skal representere Norge i Mr. Gay Europe.

En Mr. Gay Norway-tittel er ikke noe man bare soler seg i glansen av. Den kan også brukes til noe man brenner for.
– Selve konkurransen skal jo være stas og moro. Men hvis det er en spesiell sak kandidaten brenner for er det fullt mulig å fronte den. Det har vi jo eksempler på, sier Rudå og viser til Jon Reidar Øyan, som senere ble leder i LLH, og Walter Heidkampf som brukte tittelen til å gi hivpositive et ansikt.

– Denne konkurransen er ikke bare for 19 år gamle homser, og det føler jeg vi har bevist gjennom de årene vi har holdt på, avslutter Morten Rudå.

Mer om konkurransen, regler og påmelding finner du her:

mrgaynorway.no