Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Hege Pedersen og Buddy sykler Norge på langs for å promotere transpersoner.
1. mai tråkket Hege Pedersen som driver transetreffet.com, og hunden Buddy i gang den lenge planlagte sykkelturen fra Lindesnes til Nordkapp.

Underveis vil Hege Pedersen (54) fra Songdalen promotere transpersoner, og skrive reisebrev. «Sykkelrute 1» på sykkelkartet er ingen rusletur i sola, og hun er fast bestemt på at hennes gode venn Buddy (11) skal bestemme tempoet. Når han blir sliten, får han ligge i en egen tilhenger bak sykkelen.
– Vi skal ha med oss fiskestang, og kose oss oppover. Når vi kommer til Nordkapp, ser vi an formen og bestemmer da for hvordan turen skal gå videre.

Om formen holder, planlegger radarparet å sykle innlandet tilbake til Lindesnes. I juni i fjor skrev Pedersen et par artikler om noen andre som syklet den samme ruta.
– Da slo det meg: «Søren, det måtte jo være noe for meg å gjøre dette».

Hun satte i gang planleggingen og utover sommeren ble det flere treningsturer. 13. oktober la Pedersen og Buddy ut på en over ti mil lang treningstur med full oppakning. Framkomstmiddelet, som også brukes under Norge på langs-turen, er en trehjulssykkel for bevegelseshemmede med låsbar lastekasse bakpå og en barnehenger koblet til.

Leder for Brigda Sør

I tillegg å drive nettsiden jegerjenter.com og transetreffet.com, er Pedersen også leder for den nystartede Brigda Sør – foreningen for alle med interesse for alle slags kjønn/ikke kjønn. Prosjektansvarlig er Esben Esther Pirelli Benestad.

Hege Pedersen ble født som gutt. Interessen for naturen og friluftsliv har fulgt henne siden hun var liten.
– Jeg må nok gi min far æren for det. Han tok med meg til fjells og ut på sjøen.

Oppveksten ble til tross for mange gode opplevelser, likevel mye preget av forvirring og frustrasjon over ikke å kunne leve som den jenta hun følte seg som. I 2006 ble hun «bygget om på Rikshospitalet», som hun selv sier.

Som reisende reporter for dugnadsprosjektet Arctic Femme, Norges første friluftsmagasin for kvinner, skal hun lete etter jenter som driver med friluftsliv, eller har naturen som næring.
– Hvis du som leser av Blikk Nett er et aktuell intervjuobjekt for en slik artikkel, eller kjenner noen aktuelle som bor langs sykkelruta, vil jeg gjerne ha kontakt, oppfordrer Pedersen som i tillegg skriver reisebrev til sin egen hjemmeside Jegerjenter.

Hun er også åpen for andre jobboppdrag langs norskekysten.
– Aller helst vil jeg skrive, eller gjøre noe innen friluftsliv. Men jeg er ganske fleksibel, og kan også gjøre andre ting, som å kjøre truck.

Vil du følge Hege og Buddy på ferden, les reisebrevene på:

jegerjenter.com

blog.jegerjenter.net