Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Paraden under Skeive dager 2010 starter på Grønland.
Årets homoparade skal være en hyllest til mangfoldet og vil derfor starte på Grønland og gå gjennom sentrum til Pride park på Rådhusplassen.

– Vi er kjempeglade for den velviljen vi har møtt hos politiet. Vi får nå realisert et ønske gjennom flere år om å inkludere den mest fargerike bydelen i Oslo i feiringen av Skeive dager. Hele poenget med paraden er jo nettopp å vise fram og hylle mangfoldet, sier styreleder Stein Runar Østigaard i Skeive dager.

Paraden har blitt et fast holdepunkt for Skeive dager, og er det mange i Oslo forbinder med festivalen. Men de siste årene er paraden blitt litt bortgjemt i bybildet.

Skeive dager mener det er viktig at paraden synes der hvor folk er.
– Samtidig er tyngdepunktet i sentrum i ferd med å flytte seg østover, og da følger vi naturligvis etter. Vi vil være synlige, og da må paraden gå i områder hvor folk er.

At homoparaden starter på Grønland er helt naturlig mener Skeive dager.
– Vi vet at Gamle Oslo er en bydel med veldig mange skeive innbyggere, sier Stein Runar Østigaard.

Hovedtemaet for årets Skeive dager er den norske homobevegelsens 60-årsjubileum og Østigaard håper at mange av deltakerne benytter paraden i år til å hedre alle dem som har stått opp og kjempet fram homofiles rettigheter opp gjennom alle disse årene.

Paraden starter kl. 13 lørdag 26. juni, med beregnet ankomst på Rådhusplassen kl. 15.
Oslo politidistrikt har godkjent følgende paraderute: Platous gate – Grønlandsleiret – Stenersgata – Lybekkergata – Biskop Gunnerus gate – Kirkeristen – Grensen – Akersgata – Karl Johansgate – Fredriksgate – Haakon VIIs gate – Dronning Mauds gate.

Les også:

Viktig med homoparade på Grønland

Parade eller demonstrasjon?

Grønland for alle

Positivt med parade på Grønland