Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Skeiv Ungdom Bergen inviterte til laserspill og pizza på Wasteland under homodagene.

Bare fem ungdommer valgte å få opp adrenalinet med lasergun og kose seg med pizza på SkU Bergens sosiale happening på Wasteland i forbindelse med homodagene i Bergen.

– Jeg vet ikke helt hvorfor folk ikke møter opp. Jeg tror det har litt med markedsføring å gjøre og en del med det at folk er redde for å møte opp fordi de ikke kjenner noen, sier leder i Skeiv Ungdom Bergen, Linn Lande (24).

Annenhver onsdag arrangerer de treff og innimellom forsøker de å dra i gang større arrangementer som filmkveld, rafting og hyggekveld på Wasteland.

– Vi prøver å gjøre morsomme og varierte ting. Før var det lite aktiviteter og et dårlig tilbud, men nå prøver vi å jobbe oss oppover og få i gang mer aktivitet og trekke flere medlemmer. Blant annet jobber vi for å til et samarbeid med UgleZ om å få til gymtimer for skeive ungdommer, sier Lande som har vært leder av SkU Bergen siden oktober 2009.

Fredag stod altså Wasteland og pizza på agendaen. Selv om det ikke ble det helt store oppmøtet, var stemningen god, og ingen lot et labert oppmøte legge noen demper på kvelden.

– Vi begynner å bli vant med at det er sånn på arrangementene våre, men det legger ikke en demper for oss som er her. Vi er her for å ha det gøy og det blir det hver gang uansett, sier Thea.

– Bli med!

Etter en runde med laserspill og intens skyting, fikk gjengen slappe av med pizza og brus. Etter å ha diskutert resultatene fra laserspillet, går diskusjonen over på Skeiv Ungdom.

– Ingen av oss kjente hverandre før vi ble med i Skeiv Ungdom, men vi har blitt gode venner. Vi har jo blitt glade i hverandre, har vi ikke det, spør Thea og får bekreftende svar fra de andre. 

– Jeg har fått mange gode venner gjennom Skeiv Ungdom og syns det er en flott gjeng å henge med, kommenterer Ørjan.

– Hvorfor er det viktig med et tilbud som Skeiv Ungdom?

– Det gir deg en mulighet til å vise hvem du egentlig er. Det er en trygg plass å være og man får møtt mange hyggelige mennesker som bidrar med mye moro. I tillegg kan Skeiv Ungdom hjelpe slik at de som er inni boksen, kommer ut av boksen, sier Ingrid.

– Men vi ønsker ikke å presse noen ut av skapet. Hvis man vil kan man få være anonyme, men for de som ønsker å komme ut, kan det selvfølgelig være lettere å ha et slikt miljø rundt seg, understreker Thea.

De er alle enige om at Skeiv Ungdom er et godt tilbud og har en klar oppfordring til de som ikke har vært med tidligere og som kanskje ønsker å være med.

– Det er ingenting å være redd for. Vi er veldig snille og tar imot alle nye med åpne armer, så det er bare å være med!

 

Se Skeivungdom.no for mer info.

 

Øvrig program for homodagene:

Lørdag:

Stands, solidaritetsmarked, Vågsalmenningen, kl 12-16.
40-årskafé, Fincken, kl 13-16.
Den store 40 årsfesten, Hotell Admiral, kl 22.

Mer info: homodagene.no