Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Jan Rune Holdhus fra gruppa Stay Ups anbefaler mannfolk i tights og ung kunst.

– På denne tiden av året har de fleste kunstskoleelever over hele landet sine avgangsutstillinger. På fredag skal jeg på avgangsutstillingen til Rogaland kunsthøyskole. Jeg får et personlig et kick av å se andres resultat av kreativ utfoldelse. Derfor anbefaler jeg rett og slett å besøke en utstilling enten her i Stavanger eller et annet sted i landet for å bli inspirert. Viktig er det også med et kunstnerisk konsum av gratis champagne, og det blir det ofte på slike steder. Etter å ha kost seg på utstilling, ville jeg tatt turen på kino og sett den nye Robin Hood-filmen. Mannfolk i tigths som leker med sverd, tar fra de rike og gir til de fattige er også veldig inspirerende.

I tillegg til å underholde andre på humorfestivaler med dragparodigruppa Stay Ups, er Jan Rune tilknyttet booking- og managementbyrået Stand Up Norge. Han er også scenedirektør på utestedet HoT i Stavanger.

– På lørdag ville jeg samlet sammen gode venner og spist en bedre middag på Tango. Deretter ville jeg gjetet alle bort på nattklubben, HoT Open Mind i Kirkegaten for å få med seg et ytterligere kulturkonsum. Nattklubben er en opplevelse i seg selv, det er nesten som å være i et eventyrhus. I huset er det som regel alltid en så god stemning at de fleste får sin prins eller prinsesse på tampen av kvelden.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Min siste kulturopplevelse var selveste 17. mai. Jeg var på en konsert i Bjergstedsparken der underholdningen tradisjon tro er musikk fra andre land og verdensdeler. Blant annet fra Bergen.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse den siste tiden?

– Helt på topp ruver 150-års-jubileet til Sandnes som startet i april. Noe av det råeste var dansekompaniet «Bandaloop» som blander dans, sport og ritualer. De danset på veggen av en kjempehøy silo. «Hæla i taket og tenna i tapeten» fikk en helt ny mening for meg etter det.