Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Saunahuset Hercules i Oslo hadde storinnrykk av Grand Prix-fans i helgen.
– Fredag hadde vi besøksrekord, sier Arne Lorentzen hos Saunahuset Hercules.
Eurovision Song Contest er over for denne gang, og det er ingen tvil om at mange fulgte årets motto «Share the moment». Det kan hovedstadens eneste homsesauna, Hercules, skrive under på.
– Det har vært utrolig mange Grand Prix-folk innom i helgen. Det ble kø utenfor både fredag og lørdag, og alle nasjoner har vært representert, sier Arne Lorentzen hos Saunahuset Hercules til Blikk Nett.

En som kjente sin besøkelsestid og dro på sauna for å treffe Grand Prix-gjestene er nordmannen Andrés Lekanger.
– Ja, jeg besøkte Hercules både fredag og lørdag. Det var liksom min måte å delta i Eurovision Song Contest på, sier Lekanger og smiler bredt.

– Det var veldig bra stemning og mange forskjellige nasjonaliteter.

Turistene har ingen vanskeligheter med å finne frem til saunaen i Storgata, men at det skulle bli så stort trykk var det ingen som kunne spå på forhånd. Lorentzen mener det kan ha sammenheng med prisnivået i Norge.
– For mange er det rimeligere å ta en tur til Hercules enn å gå på byen. Hvis man har dårlig råd er det billigere å betale seg inn hos oss og være her i åtte timer enn å gå ut på byen og kjøpe dyre drinker, sier Lorentzen.

Lars Øen hos Saunahuset Hercules jobbet nattskiftet og møtte Grand Prix-folket i helgen.
– Det var veldig moro og det var folk over alt, spesielt på fredag. Men lørdagsgjestene virket litt mer slitne enn fredagsgjestene, naturlig nok. Men selv de var fornøyd når de først kom seg inn, sier Øen og ler godt av de som prøver å fjerne homostempelet til sangkonkurransen.

– At Grand Prix ikke er et homoarrangement blir nok litt vanskelig å motbevise nå.

– Er det en trist nyhet for Hercules at Norge ikke vant finalen i år?
– Rent økonomisk hadde det jo vært flott for vår del. Men vi tenker ikke så mye over det, sier Lars Øen.