Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg anbefaler «St. Hans Esben Aften- en sommer i Clynol», sommershowet som nettopp har hatt premiere i Drøbak. Tida skrus tilbake til 80-tallet, og forestillingen er bygget opp rundt Hans Esben Gihle som jeg syns er en fantastisk sanger. Samtidig er han et stort komisk talent.

Svein Fuglestad er blant annet kulturleder i Aksept og er midt i forberedelsene av den årlige hagekonserten 22. juni. Samtidig som han er produsent for hagekonserten, er Fuglestad også med i Oslo Fagottkor som i år byr på «Cirkus fagott» under Skeive Dager.

– Jeg har egentlig mye kultur rundt meg hele tiden, men jeg hadde gledet meg spesielt til å se Hans Esben Gihle i full blomst og i fri flyt på scenen og fikk med meg premieren onsdag kveld. Jeg var både spent, yr og glad i forkant, for jeg har ledd meg skakk av denne mannen mange ganger tidligere. Vi har en fortid sammen som Berit Bisletts kordamer, og vi har opplevd utrolig mye moro sammen.

– Har du fått med deg andre kulturopplevelser i det siste?

– Forrige helg ble det Grand Prix på flere forskjellige måter. Først gitt turen til Telenor Arena hvor jeg fikk med meg generalprøven. Et fantastisk show som det var moro å få oppleve. Søndag kveld var jeg på Elsker, og selv om Grand Prix da egentlig var over, var det like fullt Grand Prix Show der med Geir Lillejord, Dean Andersen og Kårejånny Enderud.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse i det siste?

– Jeg har hatt flere store kulturopplevelser i operaen det siste halve året, både av opera og ballettforestillinger. Det er et fantastisk hus som gir perfekt ramme for gode opplevelser allerede fra man entrer marmoromårdet. Både Herhaims oppsetting av Wagners opera «Tannhäuser» tidligere i vår, og ballettversjonen av «En sporvogn til begjær» gjorde sterkt inntrykk, og berørte og engasjerte meg på ulike plan. Opplevelsene satt i kroppen i lang tid etter selve forestillingene.