Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Ifølge ILGA-Europe er Sverige det mest homovennlige landet i Europa. Norge følger hakk i hæl.

«European Region of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association» har rangert de europeiske landene etter hvordan deres lovgivning ivaretar menneskerettighetene til lhb-personer. Sverige er det eneste landet som får full pott på testene som blant annet dreier seg om bekjempelse av forskjellsbehandling, anerkjennelse av homopartnerskap, adopsjon, hatkriminalitet og seksuell lavalder.

– Vi vil gjerne si gratulerer til Sverige som sørger for at lovgivningen og ikke minst praksisen, ivaretar homofiles menneskerettigheter, sier formann i ILGA-Europe, Martin Christensen, ifølge pinkpaper.com.

Norge havner ett poeng bak Sverige sammen med Belgia, Nederland og Spania. Danskene havner på 9.plass, tre poeng bak svenskene. I bunnen av lista er de øst-europeiske landene godt representert.

– Til tross for fremskritt i mange deler av Europa, opplever vi dessverre fortsatt at homofile blir utsatt for diskriminering. I år finner vi Russland og Ukraina på bunn i vår test, fortsetter Christensen.

 

Hele rangeringen kan lastes ned her.