Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Interessen for det kommende kongelige bryllupet i Sverige er mindre enn forventet, bortsett fra hos homsene.
Single svensker blir ikke giftesyke av prinsessebryllupet som går av stabelen til helgen. Det bekreftes av en ny undersøkesle gjennomført av dating-nettstedet Parship.se.

Men det finnes en gruppe hvor interessen er større enn hos den generelle befolkningen. Den samme undersøkelsen ble nemlig gjennomført på gay-Parship.com og viser at svenske homser holder den kongelige bryllupsfanen høyt.

Et av spørsmålene som stilles i undersøkelsen er om, eller hvordan, respondentene planlegger å se bryllupet. Fire prosent av de spurte heterofile mennene svarte at de planla å se bryllupet, mot hele 26 prosent av de homofile respondentene.

Majoriteten, 33 prosent, av de heterofile svarte at de var totalt uinteressert i det kongelige bryllupet, og at de heller prioriterte VM i fotball. Ingen av de homofile respondentene hadde liknende planer.

Heterofile svenske kvinner er mer interessert i å se Victoria og Daniels bryllup, og 42 prosent velger å gjøre det fra sofakroken hjemme, mens 33 prosent vil se tv-overføringen hvis de ikke har andre planer. 14 prosent av de heterofile kvinnene svarte at de var helt uinteressert.

I undersøkelsen spurte Parship også om man som singel ble påvirket av all den oppmerksomhet bryllupet har fått. Halvparten av de mannlige heterofile respondentene svarte «ikke i det hele tatt». Mer enn 60 prosent av heterokvinnene og lesbiske svarte at bryllupet ikke har påvirket hvordan og hvor mye de selv tenker på kjærlighet.

Blant homsene i undersøkelsen var det derimot 24 prosent at prinsessebryllupet har gjort at de tenker mer på om de selv vil finne drømmeprinsen og kanskje gifte seg i fremtiden.