Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Oslos ordfører Fabian Stang utsatte sin egen bryllupsreise for å få med seg åpningen av Pride park.

Skeive dager åpnet allerede på  lørdag, men for mange er det i dag det hele starter med åpningen av Pride park på Rådhusplassen. I strålende solskinn fikk Oslos ordfører Fabian Stang, som for anledningen hadde ikledd seg sitt mest fargerike slips, æren av å åpne Pride park.

– Jeg har våknet mange morgener og tenkt om vi egentlig trenger Skeive dager lengre. Sannheten er dessverre den at vi gjør det. Vi har fortsatt en kamp å kjempe. Noen har det vanskeligere enn andre i forhold til det å fortelle om sin legning og leve sitt liv. Der har dere en viktig jobb å gjøre som jeg håper vi kan klare sammen, sa ordføreren i sin tale.

Stang skapte store overskrifter da han badet naken på en stor kjendisfest for noen år tilbake og hadde følgende tips å komme med foran lørdagens parade.

– Det har jo vært litt diskusjon om hvordan kampen skal kjempes videre og hvor vågal man skal være i paraden. Selvfølgelig skal ikke ordføreren blande seg opp i dette, så lenge man holder seg til norsk lov skal man få gjøre hva man vil, men jeg kan jo si at viser man for mye av stumpen, så kan det fort bli bråk. Man vet aldri hva fotografene fanger opp, sa Stang til stor latter fra publikum.

Deretter skrøt han av homsenes gode humør og stemning som fylte gatene under årets Eurovision og håper på samme gode stemning under Skeive dager.

– Jeg håper på like god stemning disse dagene med masse omtanke og kjærlighet for hverandre, og at saken kommer enda et stykke videre i riktig retning. Herved erklærer jeg Pride park for åpnet med en kjærlighet på pinne, sa Stang og stakk en rosa kjærlighet i munnen.

Fabian Stang har i flere år bidratt til å sette farge på skeive arrangementer og vært en fast gjest på Skeive dager, men i år blir det kun med denne ene dagen for ordføreren. 

– Egentlig skulle jeg ha dratt på bryllupsreise tidligere i dag, men jeg ville veldig gjerne være her på åpningen. Jeg syns det er viktig at man tar seg tid til sånt. Dessverre er det fortsatt nødvendig med slike arrangementer. Det er forsatt en stor redsel blant mange for det som er fremmed og ukjent. Vi har en jobb å gjøre der, men heldigvis har vi kommet et stykke på veien, sa ordfører Fabian Stang til Blikk Nett før han ilte videre på bryllupsreise.

 

Dette skjer i Pride park i kveld:

16.00 – 20:00
Radio/miniscene ved Housebar

19.00 – 21:00
Drag king-workshop i Damebar:
Du følger Noen Karers forvandlig fra kvinner til drag kings. Hva med å forsøke en liten forvandling selv. La sminkøren gi deg et mer maskulint ansikt – kanskje med en kledelig bart?

20:00 – 22:00
Melodi Kvasi Grand Prix i Festivalteltet:
Et utall av artister fremfører sine grand prix-favoritter sammen med et stort husband, korister og dansere. Produsent er Desiree Hafstad.

20:00 – 01:00
Housebar: Dj Mauricio (Brazil)

21:00 – 23:00
Damebar: Dj