Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Nå er det snart umulig å reise på ferie uten å komme tilbake med ring på fingeren og bolle i ovnen.

Det hender jeg tuller med en, antakeligvis svært lite levedyktig, forretningsidé. En kombinasjon av tatoveringsstudio og insemineringsklinikk. Kanskje en sidegren av Stork i Køben, bare litt mer rocka. Så kunne man dratt på jentetur og dinglet rundt og, halvfulle og begeistret, tatt en drop-in og fått en rose på rumpa og hvert sitt nedkjølte reagensrør. En slags insemineringens russisk rullett, hvor man i ukene etter fulgte spent med på hvem som denne gangen hadde fått bolle i ovnen. Planen hadde kanskje vært en dansk onanist uansett, så hurra for impulsmetoden. Også så sosialt da!?

Viet i Vegas

Nå viser det seg at denne litt alternative pakketuren kanskje ikke var totalt i det blå likevel. Pakketurer og all inclusive med en tvist er nemlig «the new pink» i homoturisme. Glem Mykonos, Lesbos, Sitges og Olivia cruises. Bli bare sånn passe begeistret over at Expedia, Storbritannias ledende reiseoperatør på nett, nå har lagt til et eget LHBT-søkefilter, at det har åpnet et eget homofilt boutiquehotell i New York eller at det finnes en egen iPhone-applikasjon for homoturister i London.
Neida, det som gjelder nå er mye mer eksotisk eller livsforandrende enn som så. For å begynne litt mykt. Hva sies om en ferie på Mandalay Bay? Der kan du gjøre alt som navnet tilsier av solbading og paraplydrinker og nytelse på hvit sand under palmene. Og de retter seg mot homoer. Og hvis du føler deg ekstra romantisk har de en kjapp og tilgjengelig løsning for deg:

«If you’re really feeling romantic, consider a commitment ceremony. Our lapping wave pool and spectacular sandy beach provide the most picturesque backdrop in Las Vegas. Whether you prefer a traditional ceremony in one of our two chapels, or a more unconventional gathering in a setting such as Shark Reef, our staff will ensure your special day will be perfect in every detail.»

Haha…Vegas… Men praktisk da.

Høydesyk hurra

Eller hva med Mexico City? I fjor ble den den første hovedstaden I Sør Amerika til å legalisere ekteskap for sammekjønnselskende, og nå håper myndigheter og turistnæringen å trekke homopar som gjerne vil gifte seg I byen. Og ikke bare det. Her er det pakker som gjelder. Flere reiseselskaper er i ferd med å sy sammen pakker av fly, hotell, bryllup, banketter, turguider, bryllupsreiser og i det hele tatt. Du trenger ikke løfte andre fingre enn den du skal tre inn ringen på, og du får mayakultur og strandliv på kjøpet.

Et annet reisemål som danderer pakker og gjør sine hoser grønne for giftesjuke homser og lesber er, litt uventet, Nepal. I løpet av året trer nemlig deres nye ekteskapslov i kraft og de ønsker å feire overgangen med å promotere landet som homoreisehovedstaden i Asia. De har til og med holdt en konferanse for å legge alt til rette for skeivingene. Landets eneste åpne homofile regjeringspolitiker Sunil Babu Pant har etablert et eget reiseselskap kalt Pink Mountain som tilbyr bryllupsseremonier ved foten av Mount Everest med høytidelige prosesjoner til og fra på elefantryggen. Se der er et bryllup det lukter svidd og gnistrende høydesyke av tenker jeg. Spørsmålet er bare hvor mange av venner og familie du får til å kjøpe flybillett eller kravle opp på en elefant når de først er der.

Olé for ovarier

Så til slutt. Min favoritt og den virkelige gavepakken. Altså…mavepakken. Tam ta ra tam.

Hva med en herlig pakkereise til Alicante som, i tillegg til å la deg slange deg på den spanske solkysten, også er inkludert bryllup og inseminasjon?
Intet problem. Denne pakken retter seg mot lesbiske par og blir tilbudt av reisebyrået Rainbow travel i samarbeid med Instituto Bernabeu fertilitetsklinikk. Ikke at du trenger å ta imot bryllupstilbudet. I Spania trenger du ikke være gift for å få inseminasjon. Og siden spanske tyrefektere kan levere varene anonymt slipper du å tenke på at du noen gang skal måtte blande inn et biologisk mannfolk i den lesbiske familielykken.

María José Rico fra Rainbow travel begrunner pakketilbudet slik: «Når to kvinner reiser til Spania for å lage et barn er det noe som er veldig spesielt for dem. Vi ønsker å tilby dem ting å gjøre og steder å bo slik at det føler som en ordentlig ferie også.»

Men hvis du tror pakkeløsningen stopper der? Neida. For som José sier:

«Hvis parene har lyst til å komme tilbake hit for å feire barnets bursdag, arrangerer vi med glede det også.»

Så da er det bare å begynne å pakke…?