Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kenneth Elvebakk er for tiden aktuell med dokumentarfilmen «Jenter med baller», men i sommer tar han en pause fra dragkings for å nyte sommer-Oslo.
Alder: «Alder er som å bestige et fjell. Man blir nok litt andpusten, men får en mye bedre utsikt», sa Ingrid Bergman.

Gjør til daglig: Jobber frilans med dokumentarfilm.

Akkurat nå befinner jeg meg?
Hjemme i sommer-Oslo, eller i bakrus etter festen på lørdag! Champagne-baren i Pride Park ble besøkt litt vel ofte, men det var utrolig gøy. Skal egentlig jobbe med et nytt filmprosjekt, men det kan vente til i morgen.

Hvor svett er du akkurat nå?
Har nettopp syklet fra sentrum og opp Ekeberg og du kan si at jeg litt svett.

Hvor skeiv er sommeren din?
Å felle grantrær på hytte i Valdres med kjæresten er kanskje ikke så skeivt. Derfor dro vi tilbake til Oslo for å gå i paraden over Grønland. Det var en veldig flott opplevelse – litt politisk og resten bare gøy.

Ditt sommerparadis?
Familien har hytte ved Helgelandskysten og det er virkelig et sommerparadis.
Jeg leste nettopp at Nordland er fylket som har mest kyst pr. innbygger og det gjør noe med oss som kommer derfra. Men Oslo er også mitt sommerparadis og jeg sykler gjerne til Huk eller tar båten til Langøyene. For de som vil ha sommer om vinteren anbefaler jeg Punta del Diablo i Uruguay.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Hanoi i Vietnam er ikke spesielt hyggelig. Uvennlige folk som kun er interessert i penger. Virkelig et kapitalistisk drittsted! Hvor ble det av kommunismen? I tillegg er det flere millioner mopeder som suser rundt i alle retninger.

Beste sommerlåt?
«Something real» med Thomas Dybdahl fordi låten har så deilig tempo og fordi Thomas synger fantastisk vakkert. Men jeg kan godt danse til «Hung Up» med Madonna. Akkurat nå høre jeg på Karpe Diem med «Regnvær» (sympatiserer med dem i nord).

Hva leser du?
Er begeistret for Åsa Linderborgs «Meg eier ingen». Og så skal jeg i gang med «Veien» av Cormac McCarthy. Men akkurat nå avslutter jeg «Selfangsten, en utdøende tradisjon». Lett sommersalat der!

Din heteste sommerflørt?
Jeg var 20 år og ikke helt ute av skapet. Hett!

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?
Det måtte være en mann som kan håndtere giftige slanger og hårete edderkopper. Men øde øy… Jeg forstår ikke helt sjarmen, ikke en bar, ikke et menneske…

Mat og drikke?
Elsker solmodne tomater med basilikum, olivenolje og mosarella. Drikker gjerne kald hvitvin til og med norske jordbær til dessert.

Hva er du minst opptatt av om sommeren?
Økonomi.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?
Stupe fra en passe høy knaus og treffe varm sjø. Soltørke på et svaberg etterpå.

Hva bader du i?
Jeg bader helst naken i sjøen.

Klarer du virkelig å slappe av?
Kjæresten min vil helt klart svar ja på det – spesielt når huset skal ryddes eller. Slapper gjerne av med fotball på TV, men savner de trange shortsene fra 70-tallet.

Blir det mye dragkings på deg i sommer?
Dokumentarfilmen med jentene i tidligere daKings hadde premiere under kortfilmfestivalen i Grimstad, nå blir det ikke noe drag kings før Skeive filmer i september, og da kan folk i Oslo også se filmen.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?
Ikke så veldig, men Skeive dager var et høydepunkt. Likte veldig godt homohistorisk dag på Litteraturhuset.