Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

KulturGayden forteller deg hva som skjer på de skeive bredder denne uka.

MANDAG 12. JULI

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand». Utstillingen åpnet 8. mai, og viser forholdene både under og etter apartheidregimet i Sør-Afrika. Araminta de Clermonts fotoserie «Matric Queens» viser Cape Town-ungdom som er pyntet før de skal på skoleball. En av dem er Taswell, gjenganger i homoparaden, som går i kjole til hverdags. Fotografen George Hallet viser bilder fra «Dance for all» fra et prosjekt som gir danseopplæring til barn. «Mange av guttene fikk ordet «moffai», skitne homo, ropt etter seg fordi mange synes det er «jentete» å danse. Nå jobber flere av dem som instruktører», forteller Hallet. Apartheidregimet og motstandskamp skildres gjennom bilder fra politiske og private sammenhenger. Utstillingen står til 24. oktober. «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen.

TIRSDAG 13. JULI

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet media installasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Kunstneren reiste til Dubai i 2007, og målet for reisen var Ski Dubai, et innendørs arktisk landskap i en av de største kjøpesentre i verden. Kunstneren ville undersøke hva slags effekt disse menneskeskapte omgivelsene hadde på de besøkerne.Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). IKM arbeider for å fremme forståelse og respekt for kulturelt mangfold og presenterer kunst og tradisjoner i dagens Norge. Tøyenbekken 5, Oslo. Kl: 10-16.

ONSDAG 14. JULI

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet media installasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). Tøyenbekken 5, Oslo. (Se omtale tidligere i uka) Kl: 10-16.

SHOW:

STAVERN: «Det blåser på tuppene». Gummimannen Stig-Werner Moe og parodisjef Simon Andersen stiller med sommershow på Piraten kro i Stavern. De fått med seg Geir og Jørn Morstad i et musikalsk show med 42 sangnumre og 60 kostymer. På halvannen time skal disse fire gjennom kjappe sceneskift og offensiv historiefortelling formidle hvordan det går med en liten pike fra Stavern, hennes vei mot stjernehimmelen og hennes retur tilbake til hjemstedet. Tekstene er skrevet av Knut Nærum, Morten Lorentzen, Trond Hanssen og Hanne T, og sammen byr de på skuespill, sang, dans og parodier i en musikal full av påfunn og nye vendinger. André Danielsen står for koreografien og Karina Aase for regien. Spilles frem til 31. juli. Onsdag til lørdag. Showstart alle dager klokken 20:00. Piraten kro, Storgata 21, Stavern.

TORSDAG 15. JULI

KONSERT:

OSLO: Scissor Sisters spiller på Kontraskjæret under Oslo Live Festival. Scissor Sisters har tre homser i bandet, og navnet er et slanguttrykk for lesbesex. De startet karrieren i 2002, og veien gikk fra New Yorks hustler-klubber og queer-kabaretscener. Bandets første utgivelse var «Comfortably Numb» i 2002, og den siste plata «Night Works» ble sluppet 28. juni i år.
Hovedscenen på Kontraskjæret kl: 21:45. Oslo Live Festival arrangeres for tredje gang på Kontraskjæret ved Akershus Festning i Oslo.

SHOW:

OSLO: Marrys Show. Bingokveld med påfølgende dragshow. Marry er ei dame med lang erfaring innen bingovirksomheten. I over 50 år har hun plukket tall ut av kurven på Torshov Bingo. For å støtte opp om sin homofile dattersønn, tilbringer hun torsdagskveldene på London Pub. Hun har også med seg døtrene Bodil og Ranveig. Dessuten medvirker Viola Greåker (Kristian Skedsmo Larsen), og kanskje Miss Trulte (Steffen Rasmussen).Marrys Show, kl 21, London Pub, C. J. Hambros plass 5.

STAVERN: « Det blåser på tuppene». Showstart alle dager klokken 20:00. Piraten kro, Storgata 21, Stavern. (Se omtale tidligere i uka).

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet media installasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). Tøyenbekken 5, Oslo. (Se omtale tidligere i uka) Kl: 10-20.

FREDAG 16. JULI

SHOW:

STAVERN: « Det blåser på tuppene». Showstart alle dager klokken 20:00. Piraten kro, Storgata 21, Stavern. (Se omtale tidligere i uka).

UTSTILLING:

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet media installasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). Tøyenbekken 5, Oslo. (Se omtale tidligere i uka) Kl: 10-16.

LØRDAG 17. JULI

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

SHOW:

STAVERN: «Det blåser på tuppene». Showstart alle dager klokken 20:00. Piraten kro, Storgata 21, Stavern. (Se omtale tidligere i uka).

KONSERT:

TJØME: Den skeive trioen «Valkyrien Allstars» med Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid har sitt hjerte i folkemusikken. Nå reiser de på turne i Norge. I improvisasjonens ånd lar de seg inspirere av så vel blues og jazz, som reggae og rock. Høsten 2009 slapp de sitt andre album TO MÅNER. Gamle Ormelet, Tjøme Kunst og Kultursenter kl.21:00. Fagerheimveien 58, Tjøme.

SØNDAG 18. JULI

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet media installasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). Tøyenbekken 5, Oslo. (Se omtale tidligere i uka) Kl: 10-16.

Har du informasjon om aktuelle skeive kulturarrangementer, kunstnere, artister eller kulturarbeidere – send oss en mail: tips@blikk.no