Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Et forslag om en egen partnerskapslov har blitt vedtatt i det irske parlamentet. Nå mangler bare presidentens underskrift før den nye loven kan tre i kraft.

17 år etter at Irland avkriminaliserte homofili ser det ut som om landet skal få en partnerskapslov som gir homofile par nesten de samme rettighetene som følger med ekteskapsloven.

«Jeg er stolt over at denne dagen har kommet. Det er en massiv, overveldende seier. Det er en seier, ikke for homofile og heller ikke for de politiske partiene, men en seier for anstendighet og for dette landet», uttalte senator David Norris ifølge pinknews.com.

Lovforslaget ble vedtatt i forrige uke og ble støttet av samtlige partier selv om enkelte politikere var imot. 48 senatorer ga støtte til en ny partnerskapslov, mens fire var imot. Dermed vil lovforslaget bli sendt til president Mary McAleese som kan godkjenne den nye loven eller henvise den til Høyesterett dersom hun mener den kan være grunnlovsstridig.

Det homofile og lesbiske likestillingsnettverket i Irland ønsker den nye loven velkommen, men har gjentatte ganger uttrykt sin bekymring for at loven ikke anerkjenner eller tar nok vare på rettighetene til barn med homofile foreldre.

Det er ventet at de første partnerskapsseremoniene kan bli holdt i januar.