Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Håkon Kornstad bruker sommeren til å reise rundt i Europa med solosaksofon-konserten sin.

Alder: 33 somre

Gjør til daglig: Saxofonist

Akkurat nå befinner jeg meg?
Lisboa i Portugal, på spillejobb.

Hvor svett er du akkurat nå?
Litt sånn halvsvett etter å ha tråla gamlebyen i over tredve grader. Men det blåser en sval bris inn fra Atlanteren. Lisboa er en herlig by!

Hvor skeiv er sommeren din?
Sommeren min er aldri særlig skeiv – for en jazzmusiker betyr sommer festivaler, og festivaler betyr jobb. Jeg reiser rundt i Tyskland, Italia, Tsjekkia med solosaksofon-konserten min. Også Norge da.

Ditt sommerparadis?
Hytta til foreldrene mine i Mandal.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Vanskelig å si. Jeg tror aldri jeg har vært på et steder der jeg ikke har funnet én sjarmerende ting, tross alt. Jeg tror på forbedringspotensiale! Og med det som motto tror jeg jaggu at jeg kunne besøkt Nord-Korea også.

Beste sommerlåt?
Aner ikke. Jeg forholder meg ikke til musikk som et årstidsfenomen.

Hva leser du?
Jeg prøver å komme meg igjennom «City Boy» av Edmund White. Det virker som om han egentlig vil referere fra homolivet i New York på 70-tallet, men så tør han ikke helt, og ser seg istedet nødt til å ramse opp navnet på en hel bråte obskure forfattere. Kanskje han aldri fikk seg noe kuk?

Din heteste sommerflørt?
Den kjekke gutten med seilerhatt i båten som kom og hentet meg og tok meg med på fisketur i Mandal for 18 år siden. Hvor er du? Bill mrk. «Kone og fire unger i Sandnes».

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?
Kjæresten, selvsagt!

Mat og drikke?
Jeg holder en knapp på en salat med vannmelon, rød løk, balsamico-eddik, oliven og feta-ost. Ellers tar jeg til takke med alt som inneholder kapers, ansjos og oliven. Hvitt i glasset takk, rosé er sååå i fjor assa…

Hva er du minst opptatt av om sommeren?
Å gå på ski.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?
En kompis har båt i Oslofjorden, og når jeg får en tekstmelding med spørsmål om jeg vil være med, så logrer jeg og hopper høyt opp og ned. Og så hopper jeg i havet.

Klarer du virkelig å slappe av?
Hvis noen kommer trekkende med den øde øya som det var snakk om lengre opp i teksten her, så skal jeg nok klare å få ned tempoet etter en tre-fire uker. Ellers er jo sofaen min øde øy i det daglige, og der finnes ofte både kjæreste, Get-box – og popkorn på visse datoer med oddetall.