Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lady Gagas konsert i St.Louis lørdag kveld ble forstyrret av kontroversielle kristne. Medlemmer av Westboro Baptist Church stod utenfor konsertarenaen med plakater som hadde påskriften «Gud hater Lady Gaga». Årsaken skal være at Lady Gaga fremmer homoseksualitet.

«Vi kommer til å dra til konserten hennes med plakater der det står «Gud hater Lady Gaga» for å informere folk om at de kommer til helvete de også hvis de lytter til hennes budskap», sa kirkens talskvinne Shirley Phelps-Roper tidligere i år.

Den biseksuelle artisten har blitt en sterk talsperson for like rettigheter og står ofte i front på arrangement for homofiles rettigheter. I låten «Alejandro» hyller hun sine homofile fans.

«Ifølge Bibelen er homoseksualitet en vederstyggelighet, og hun må lukke sin skitne munn og stoppe å fremme det», fortsatte Phelps-Roper.

Lady Gaga brukte twitter-kontoen sin til å advare sine fans om demonstrasjonen som pågikk utenfor Monsterball.

«Med fare for å gi oppmerksomhet til en hatfull organisasjon, vil jeg gjerne gjøre mine monsterfans klar over at det pågår en demonstrasjon utenfor Monsterball i St. Louis i kveld. Selv om vi har hatt demonstranter før, så vel som fundamentalister på flere show, er denne gruppen med demonstranter hatkriminelle og forkynner ved hjelp av et sykt og voldelig språk som jeg skulle ønske jeg kunne beskytte dere alle fra», skrev Gaga før konserten.

Videre oppfordret hun sine fans til å ikke la seg provosere.

«Min anmodning til fans og offentlige myndigheter er å ikke bry seg om disse hatkriminelle. Ikke samhandle med dem eller prøve å kjempe…Dere må ikke gi svar på deres provokasjon. Ikke kast bort ord eller følelser. Uansett hva du hører eller ser så er du fortsatt heldigere og mer velsignet enn det dem er, bare be for dem i ditt hjerte», fortsatte artisten.

Westboro Baptist Church er kjent for å protestere til begravelser av amerikanske soldater med slagord som «Gud hater homser». De mener at drapet på amerikanske soldater i Midtøsten er Guds straff for et land som tillater homofili.