Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Allerede på fredag nådde arrangørene av Stockholm pride sitt inntektsmål og selv om utgiftspostene ikke er gjennomgått ser det ut til at årets svenske pride går med overskudd.

Fjorårets Stockholm pride leverte tidenes dårligste økonomiske resultat. Årsregnskapet for 2009 viste et katastrofalt underskudd på 2,4 millioner svenske kroner. I overkant av 400 000 svenske kroner av det totale underskuddet, var kostnader relatert til tidligere festivaler, som de valgte å skrive av på 2009-regnskapet. Dermed hadde årets pride kniven på strupen og var nødt til å levere positive tall for å overleve. Ifølge det svenske nettstedet QX ser det lyst ut for fremtiden til Stockholm pride. 

«Vi er veldig fornøyd med billettsalget og til tross for torsdagens regn ligger vi noe over inntektsbudsjettet vårt», sier økonomiansvarlig Petter Westermann til qx.se.

Allerede på fredag kom gladnyheten om at Stockholm pride hadde nådd budsjettmålet på innkomstsiden, og solgt flere billetter enn de hadde budsjettert.

« Jeg er glad og lettet over at vi har nådd målet og fått så mye positiv respons på den nye Pride-parken», fortsetter Westermann. 

På lørdagen hadde Pride Park nærmere 10 000 besøkende og totalt var 28 500 festglade skeivinger innom parken i løpet av de fire dagene. På fredag var det også rekord i antall besøkende i PrideHouse som hadde et snitt på 5000 besøkende hver dag.

Nå gjenstår det for arrangørene å se over utgiftspostene, men fjorårets baksmell har gjort at svenskene har vært nøye med pengebruken foran årets pride, så det vil neppe komme noen store bomber på utgiftssiden. Dermed vil svenskene etter all sannsynlighet gå med fortjeneste etter årets pride.