Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I den amerikanske versjonen av tv-serien Skins byttes homokarakteren Maxxie ut med en lesbisk cheer leader.
Tv-serien Skins følger ei gruppe tenåringer gjennom deres oppvekst i den engelske byen Bristol. Siden 2007 har den vært Storbritannias mest sette dramaserie for ungdom. Serien, som vises på Channel 4, ble raskt populær fordi den ikke sensurerer kontroversielle scener og historier med temaer som homoseksualitet, dysfunksjonelle familier, personlighetsforstyrrelser, anoreksia, sex med mindreårige, ungdomsgraviditet, seksuelle overgrep, sykdom og død.

Derfor har Skins vakt stor interesse hos seere også utenfor Storbritannias grenser, selv om BBC America har vært nødt til å klippe i den på grunn av strengere sensurregler i USA.

Til tross for kritikken om kraftig banning, vold og usensurerte sexscener, angrer ikke seriens forfattere på de valgene de har tatt. De mener slike temaer mangler publisitet, og at det er synd at ungdom blir skjermet for dagens virkelighet.

I sesong 1 og 2 av Skins ble vi kjent med homsen Maxxie som danset seg inn i skeive og streite publikummeres hjerter. I vennegjengen er han godt likt og akseptert, selv om han møter motstand i noen kretser. Serien legger vekt på å vise Maxxie som en helt vanlig ungdom, og ikke en stereotypisk homse slik mange ungdomsserier gjør.

Nå har USA og MTV kastet seg over den populære serien, og en amerikansk versjon ventes på skjermen tidlig neste år. Ifølge kilder skal den amerikanske versjonen ligge tett opptil orginalserien, men med et aldri så lite unntak.

Den populære og skeive karakteren Maxxie skulle i den amerikanske versjonen hete Teo. Så langt så bra. Men nå kommer nyheten som avslører at Teo har blitt til en lesbisk cheerleader med navn Tea.

Nyheten kom på bakgrunn av en rekke pressevisninger som har turnert USA i sommer. Kritikere har spurt seg hvorfor MTV har valgt å forandre den populære karakteren, i og med at serien ellers følger det opprinnelige manuset til punkt og prikke.

Enn så lenge har ikke MTV svart på henvendelser om hvorfor Teo blir Tea.
MTV ble nylig hedret av GLAAD for sin presentasjon av lhbt-miljøet og skeive karakterer.