Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lørdag ettermiddag gikk historiens første homoparade gjennom gatene i Tønsberg. Mer enn 70 personer deltok.
Paraderuten gikk fra Gunnarsbøparken til Tønsberg torg og tilbake til Mølla Ungdomshus i Conradis gate hvor LLH-Vestfold nå har fått nye lokaler.

– Vi ville vise at en parade også er mulig på små plasser. Å gjøre noe gøy sammen og samtidig fokusere på mer synlighet, er viktig. Uansett om vi hadde vært fem eller femti, er dette en viktig markering av vår egen dag. Flere enn vi hadde trodd, møtte opp, og vi har lykkes i vise at vi er tilstede her i byen, ser Linda Halvorsen i LLH til Blikk nett.

Homodagene i Tønsberg ble i år utvidet til tre dager, fra en éndagsfeiring i fjor, og dagene er et samarbeid mellom LLH, Skeiv Ungdom og Raballder i Vestfold. Homobevegelsens feiring av 60 års-jubileet, og det homohistoriske perspektivet sto sentralt i paraden med flere plakater.

– Vi syns det er viktig å huske på hva vi har oppnådd og samtidig fortsette framover. Med denne paraden og vårt nye lokale, kan vi integreres mer i lokalsamfunnet, sier Halvorsen.

LLH-Vestfold har i underkant av 100 aktive medlemmer, men både Tønsberginger og tilreisende deltok i paraden.

– Dette er flott. Å motivere andre til å stå fram, er viktig. Jeg følte meg med en gang ivaretatt da jeg kom hit, sier Ingeborg Hammersland på besøk fra Oslo.

Styremedlem Beate Halvorsen i LLH er en av de sentrale initiativtagerne til en egen homoparade i Tønsberg, og hun ledet an først i toget. En sentral jobb fremover for henne og resten av LLH er å fortsette arbeidet for å tilby unge homofile en trygg møteplass i Tønsberg, og både godt voksne og tenåringer deltok i paraden.

– Dette var utrolig gøy, vi er så stolte og glade, sier Marita Langseth Knutsen (15) og Sara Tusta Andersen Setnes (16).