Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I sommer har Tonje Gjevjon vært opptatt av dystre saker, som Knutby-drapet og verdens første kvinnelige seriemorder, Belle Gunnes.
Alder: 43

Gjør til daglig: Billed- og performancekunstner

Akkurat nå befinner jeg meg:
Har nettopp feiret ti års bryllupsdag så jeg er hjemme med Edith og føler meg som verdens heldigste.

Hvor svett er du akkurat nå?
Edith klår på meg hele tiden så da blir jeg litt klam og varm …

Hvor skeiv er sommeren din?
En gang skeiv – alltid skeiv.

Ditt sommerparadis?
Hjemme med Edith, eller i Tokyo, på Hotel Grande Prince i en 90 kvadratmeter stor suite i 32. etasje der den ene veggen er vinduer med utsikt over byen.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Fagernes.

Blir det mye groupies på The Hungry Hearts om sommeren?
Ja, vi har noen stalkere som plager oss … Og en gang i uken tikker det inn en mail med forespørsel fra en filmfestival som lurer på om jeg kan sende dem The International Lesbian Anthem «In your face», så fred å få er det ikke.

Beste sommerlåt?
«The smile of an angel» av og med Anne Lorentzen. Lorentzen har laget en hel cd som omhandler Belle Gunnes, en seriemorder fra Selbu. Belle Gunnes var en kvinne som herjet på 1800-1900 tallet. Hun satte inn kontaktannonser i avisen og lokket til seg mannlige offer på den måten. Snedig … Jeg er blitt hekta på Belle Gunnes og må innrømme at det er lett å bli fascinert av hennes meritter og kvaliteter. Belle myrdet over 40 mennesker, både menn og barn og går sånn sett Jack The Ripper og annen verdenskjent ramp en høy gang. Belle må ha vært effektiv, ryddig og kald som en fisk. Og selvfølgelig brukte ikke Belle revolver. Nei, skal man ta livet av noen må man gjøre det selv,  med egne hender eller for eksempel litt raffinert gjennom å blande litt gift i maten. Tenk deg hvordan hun lagde i stand et herlig måltid med mørt kjøtt og ostemarinerte mandelpoteter dynket i luktløs gift og konjakk. Så satt de seg på hver sin ende av bordet og offeret observerte Gunnes bryster som duvet bak den stormaskede strikkegenseren før han sank sammen i søvn så Belle kunne slå han i hjel med hammer før hun gravde plass til liket i haven.

Hva leser du?
«Knutbykoden». Er visst inne i en mørk periode for jeg er hekta på Kristi Brud i Knutby og hele den menighet der borte også. Har sett filmen, og den burde alle se. Den er lærerik og man får innsyn i kristne menigheters sjuke mentalitet. Her snakker vi om selvoppløsning, sadomasochisme og sosiopati på høyt plan. Der var det jo også en ung dame som slo i hjel pastorens kone med hammer. Så er du medlem av en liten menighet er det best å passe seg.

Din heteste sommerflørt?
Det er Edith det.

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?
Edith.

Mat og drikke?
Whiskey, calvados og konjakk helst i den rekkefølgen, og da regnes vel det som en treretters?

Hva er du minst opptatt av om sommeren?
EU og Nato.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?
Komponere musikk, grave i hagen og spise jordbær.

Hva bader du i?
En japansk badedrakt som sitter som en susp på kroppen. Edith må hale og dra for å få den av meg.

Klarer du virkelig å slappe av?
Jeg sover jo.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?
Jeg er alltid politisk og alltid homo, men er mer på den linja som fokuserer på at vi er en utrolig viktig ressurs både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Synes noen «homopolitikere» bidrar mest til å gi inntrykk av at vi er selvopptatte og mislykkede mobbeoffer alle sammen, og at vi går og henger oss om noen ikke aksepterer oss slik vi er. At Friele og andre flotte damer har betalt for at vi nå er kommet så langt er det ikke tvil om, og jeg sier ikke at vi er i mål. Jeg sier bare at det ikke nødvendigvis er det at man er homo som gjør at noen vurderer selvmord. Det er jo tross alt heterofile som ikke orker mer også …