Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

 KulturGayden forteller deg hva som skjer på de skeive bredder denne uka.
MANDAG 16. AUGUST

 

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand». Utstillingen åpnet 8. mai, og viser forholdene både under og etter apartheidregimet i Sør-Afrika. Araminta de Clermonts fotoserie «Matric Queens» viser Cape Town-ungdom som er pyntet før de skal på skoleball. En av dem er Taswell, gjenganger i homoparaden, som går i kjole til hverdags. Fotografen George Hallet viser bilder fra «Dance for all» fra et prosjekt som gir danseopplæring til barn. «Mange av guttene fikk ordet «moffai», skitne homo, ropt etter seg fordi mange synes det er «jentete» å danse. Nå jobber flere av dem som instruktører», forteller Hallet. Apartheidregimet og motstandskamp skildres gjennom bilder fra politiske og private sammenhenger. Utstillingen står til 24. oktober. «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen.

OSLO: «Åpen kunst». Hele august blir det anledning til å se variert og mangfoldig kunst på galleriveggen på Stovner Filial. Følgende kunstnere stiller ut: Siv Rognstad, Anne holter, Martine Vatvik, Stein Grønning, Kristina Olafsen og Eli Beate Wickstrøm. Stovner Deichmanske Bibliotek, Stovner Senter 24 b. Mandag – torsdag 10-18, fredag 11- 15 og lørdag 10-13.

 

TIRSDAG 17. AUGUST

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet mediainstallasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Kunstneren reiste til Dubai i 2007, og målet for reisen var Ski Dubai, et innendørs arktisk landskap i en av de største kjøpesentre i verden. Kunstneren ville undersøke hva slags effekt disse menneskeskapte omgivelsene hadde på de besøkerne. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). IKM arbeider for å fremme forståelse og respekt for kulturelt mangfold og presenterer kunst og tradisjoner i dagens Norge. Tøyenbekken 5, Oslo. Kl: 10-16.

OSLO: «Åpen kunst». Stovner Deichmanske Bibliotek, Stovner Senter 24 b. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Things that Never Happened and Other Stories». Den homofile kunstneren Preben Holst bruker fotografi, video og objekter til å beskrive overgangen fra barn til voksen på Oslo Kunstforening. «Things that Never Happened and Other Stories» tar utgangspunkt i en barndom som er på vei til å gli unna. Det er en til tider surrealistisk verden.. Guttene i motivene har en naturalistisk tilstedeværelse, men de gir en falsk intimitet. De er modeller som inntar forskjellige positurer, iblant for å framheve hvordan de selv ønsker å fremstå for omverden, iblant for å framheve kunstnerens egne projiseringer. Holst velger her å bryte med den dokumentariske tradisjonen som finnes hos for eksempel Sally Manns eller Larry Clarks skildringer av tenårsperioden. Men felles for dem alle tre er at det er betrakterens blikk som står i sentrum. Dette er Preben Holst første separatutstilling i Oslo. Utstillingen står til 5. september. Rådhusgaten 19, Tirsd.-fred.12-17. Lørd.-sønd. 12-16.

LITTERATUR:

OSLO: Førstebibliotekar ved Universitetsbiblioteket i Bergen Jan Olav Gatland presenterer den første biografien om Ola Raknes (1887–1975) Psykoterapeuten Raknes var en var en uredd venn av og talsmann for sexterapeuten Wilhelm Reich og hans omstridde teorier. Jan Olav Gatland har selv skrevet flere artikler og bøker med homofili som tema. Kommentarer fra psykiater Finn Skårderud, fagfolk og pasienter med erfaring fra Raknes’ orgonskap-terapi. Litteraturhuset. Wergelandsveien 29, Kl: 19:00

 

ONSDAG 18. AUGUST

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet mediainstallasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). Tøyenbekken 5, Oslo. (Se omtale tidligere i uka) Kl: 10-16.

OSLO: «Åpen kunst». Stovner Deichmanske Bibliotek, Stovner Senter 24 b. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Things that Never Happened and Other Stories». Den homofile kunstneren Preben Holst bruker fotografi, video og objekter til å beskrive overgangen fra barn til voksen på Oslo Kunstforening. Rådhusgaten 19, Tirsd.-fred.12-17. Lørd.-sønd. 12-16. (Se omtale tidligere i uka).

 

TORSDAG 19. AUGUST

SHOW:

OSLO: Marrys Show. Bingokveld med påfølgende dragshow. Marry er ei dame med lang erfaring innen bingovirksomheten. I over 50 år har hun plukket tall ut av kurven på Torshov Bingo. For å støtte opp om sin homofile dattersønn, tilbringer hun torsdagskveldene på London Pub. Hun har også med seg døtrene Bodil og Ranveig. Dessuten medvirker Viola Greåker (Kristian Skedsmo Larsen), og kanskje Miss Trulte (Steffen Rasmussen).Marrys Show, kl 21, London Pub, C. J. Hambros plass 5.

FESTIVAL:

OSLO: I forbindelse med Oslo Kommunes jubileum i år 2000 fikk komikere sin egen Stand Up Festival. Festivalen har etter det blitt en årlig begivenhet. Denne kvelden arrangeres det «Stand Up Stafett» med blant annet Sturla Berg-Johansen som i fjor stod fram som homofil under premieren på sitt eget sceneshow Damenes Aften. Sammen med Bye & Rønning, Christer Torjussen, Vidar Letho og Andre Ulveseter underholder de på Latter. Teltscenen, Stranden 3 b, Aker Brygge. Kl: 21.00.

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet mediainstallasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). Tøyenbekken 5, Oslo. (Se omtale tidligere i uka) Kl: 10-20.

OSLO: «Åpen kunst». Stovner Deichmanske Bibliotek, Stovner Senter 24 b. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Things that Never Happened and Other Stories». Den homofile kunstneren Preben Holst bruker fotografi, video og objekter til å beskrive overgangen fra barn til voksen på Oslo Kunstforening. Rådhusgaten 19, Tirsd.-fred.12-17. Lørd.-sønd. 12-16. (Se omtale tidligere i uka)

 

FREDAG 20. AUGUST

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet media installasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). Tøyenbekken 5, Oslo. (Se omtale tidligere i uka) Kl: 10-16.

OSLO: «Åpen kunst». Stovner Deichmanske Bibliotek, Stovner Senter 24 b. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Things that Never Happened and Other Stories». Den homofile kunstneren Preben Holst bruker fotografi, video og objekter til å beskrive overgangen fra barn til voksen på Oslo Kunstforening. Rådhusgaten 19, Tirsd.-fred.12-17. Lørd.-sønd. 12-16. (Se omtale tidligere i uka)

FESTIVAL: Murakamifestival på Litteraturhuset. Den japanske litteraturstjernen Haruki Murakami er født i Kobe og var fra barndommen av inspirert og opptatt av vestlig kultur, spesielt innenfor musikk og litteratur. Han skrev sin første roman da han var 29 år og har siden da skrevet en rekke romaner og noveller. Blant annet «Elskede Sputnik» om tjueto år gamle Sumire som er forelsket i en sytten år eldre kvinne. Men mens Miu er glamorøs og suksessrik, kler Sumire seg som en karakter fra en Kerouac-roman i klumpete støvler og en stor, velbrukt herrefrakk, og drømmer om å bli forfatter. Program på litteraturhuset.no

LØRDAG 21. AUGUST

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Åpen kunst». Stovner Deichmanske Bibliotek, Stovner Senter 24 b. (Se omtale tidligere i uka).

OSLO: «Things that Never Happened and Other Stories». Den homofile kunstneren Preben Holst bruker fotografi, video og objekter til å beskrive overgangen fra barn til voksen på Oslo Kunstforening. Rådhusgaten 19, Tirsd.-fred.12-17. Lørd.-sønd. 12-16. (Se omtale tidligere i uka)

KONSERT:

OLSO: Den skeive trioen «Valkyrien Allstars» med Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid har sitt hjerte i folkemusikken. Nå reiser de på turne i Norge. I improvisasjonens ånd lar de seg inspirere av så vel blues og jazz, som reggae og rock. Høsten 2009 slapp de sitt andre album TO MÅNER. Nå spiller de på John DEE i Oslo. Hammersborggata 15 Kl: 21:00

FESTIVAL:

OSLO: I forbindelse med Oslo Kommunes jubileum i år 2000 fikk komikere sin egen Stand Up Festival. Festivalen har etter det blitt en årlig begivenhet. Denne kvelden arrangeres det «4 x 10 Stafett for kvinner » med blant annet Gullrute-vinner Else Kåss Furuseth som tidligere i år var konferansier under Aksepts hagekonsert under Skeive dager. Sammen med Lisa Tønne, Sigrid Bonde Tusvik og Cecilie Steinmann Neess underholder hun på Latter. Klubbscenen, Stranden 3 b, Aker Brygge. Kl: 19:45.

Senere på kvelden er det klart for ny stafett med blant annet Jan Rune Holdhus, kjent fra dragparodigruppa Stayups. Teltscenen Stranden 3 b, Aker Brygge. Kl: 21:00.

FESTIVAL: Murakamifestival på Litteraturhuset. (Se omtale tidligere i uka.)

 

SØNDAG 22. AUGUST

UTSTILLING:

OSLO: «Mot og motstand», kl 10-18, Nobels Fredssenter, Rådhusplassen. (Se omtale
tidligere i uka).

OSLO: «Indoor Happiness». Blandet media installasjon av den skeive kunstneren Sabina Jacobsen. Vises til 22. august på Interkulturelt museum (IKM). Tøyenbekken 5, Oslo. (Se omtale tidligere i uka) Kl: 10-16.

OSLO: «Things that Never Happened and Other Stories». Den homofile kunstneren Preben Holst bruker fotografi, video og objekter til å beskrive overgangen fra barn til voksen. Rådhusgaten 19, Tirsd.-fred.12-17. Lørd.-sønd. 12-16. (Se omtale tidligere i uken).

FESTIVAL: Murakamifestival på Litteraturhuset. (Se omtale tidligere i uka).

Har du informasjon om aktuelle skeive kulturarrangementer, kunstnere, artister eller kulturarbeidere – send oss en mail: tips@blikk.no