Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Oslo Fashion Week åpnet mandag 16. august med utstilling av norske moteikon på Kunstnernes Hus.
Oslo Fashion Week ble mandag 16. august sparket i gang med utstilling på Kunstnernes Hus. Utstillingen «Fashion Icons» er portretterer av norske moteikoner og «movers & shakers» i den norske motebransjen.
– Jeg stiller ut folk som har bidratt til den norske motebransjen enten som pådrivere, skapere eller formidlere, sier illustratør og motejournalist Hilde Marstrander til Blikk Nett.

Et av ikonene på veggen på Kunstnernes Hus viser designer og stylist Kjell Nordström, også kjent som Baron von Bulldog og artisten Dobbermann.
– Det er en ære, og noe jeg ikke hadde forventet i det hele tatt, sier Kjell Nordström og titter nærmere på bildet av seg selv.

– Men så kan man jo lure på om dette er et slags minnesymbol på at min tid nå er over, sier han men blir beroliget av kunstneren selv, Hilde Marstrander.

– Jeg ville bruke hundene som Nordström har brukt som sine symboler opp gjennom årene. Så da ble det en fransk bulldog og en dobbermann, sier Marstrander om det endelige resultatet hvor hun har fanget essensen av den kjente og beryktede designeren.

– Kjell Nordström er jo en satan. I hvert fall bak scenen, ti minutter før et show, sier Marstrander og ler.
– Men 99 prosent av tiden er han veldig snill.

I tillegg til Nordström har Marstrander portrettert skikkelser som Kiki Sørum, Per Spook, HKH Kronprinsesse Mette Marit og Anette Stai. Det mangler heller ikke skeive ikoner på veggen. Blant annet Fam Irvoll, en selverklært fag hag.
– Fam er et eksempel på en ny designer som er veldig flink til å utvide imperiet sitt med stadig større byks, sier Marstrander.

Designer Peter Dundaas som gjør det stort som sjefsdesigner for det italienske merket Emilio Pucci henger også på veggen.
– Peter Dundaas er ikke så godt kjent her hjemme, men internasjonalt er han veldig anerkjent.

Et annet av Marstranders moteikon er Nils-Christian Ihlen-Hansen.
– Han er sikkert ikke så kjent blant folk flest, men Nils-Christian Ihlen-Hansen etablerte Norges første moteskole, Esmod, for tyve år siden. Han er en nøkkelperson for de fleste nye designerne som nå kommer opp og frem i lyset her til lands.

Utstillingen «Fashion Icons» vises under OFW på Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17.

FashionIcons_02