Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg vil anbefale Sabina Jacobssons separatutstilling Indoor Happiness som nå vises i Oslo. På Interkulturelt Museum – IKM på Grønland i Oslo står utstillingen hennes fram til søndag 22. august.

Det er en blandet media/installasjon med bilder fra Dubai hvor kunstneren besøkte et av de største shopping sentre i verden. Senteret heter Ski Dubai og er et innendørs arktisk landskap bygget i 2005. Jacobsson ser på hvordan de utrolige og menneskeskapte omgivelsene påvirker de besøkende. For de som ennå ikke har sett den, er det siste sjanse nå.

 

Bård Ydén jobber til daglig i Forbundet for norske filmregissører. Han har de tre siste årene vært leder i Skeive filmer, som i år feirer sitt 20-årsjubileum. Ydén og de andre i styret for festivalen er energisk opptatt av forberedelser til jubileet, og programmet med både de forskjellige filmene og årets gjester er nå klart.

– Selvsagt vil jeg anbefale Skeive filmers 20-års jubileum 24. september til 1. oktober, men nærmere i tid ligger jo Filmfestivalen i Haugesund, og jeg anbefaler alle å kjøpe seg festivalpass, for å få med seg filmene som vises nå i helgen. Mange nye nordiske filmer vises på fredag. Søndag står blant annet den nye filmen med Julianne Moore og Annette Bening «The Kids Are All Right» på programmet. Den må man få med seg.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det var en forholdsvis våt opplevelse, nemlig Øyafestivalen. Men det var absolutt verdt det. For meg er det stas å kunne vandre fra scene til scene og se fantastiske artister opptre. Det sør-afrikanske bandet Die Antwoord som er fullt av satire og humor, var et absolutt høydepunkt.

– Hva har vært din beste kulturopplevelsen i det siste?

– Det må bli Frameline34, som er lgbt-filmfestivalen i San Francisco. Det besto av film, fest, alvor og moro. Her er filmskapere og kolleger fra hele verden samlet i en egen boble i to uker med det berømte Castro Theatre som hovedarena.