Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Det blir en uke med historiesnakk, latterkick, lesbesnakk og festligheter når den tolvte «Stavanger på Skeivå» starter fredag.

Opp gjennom årene har både homobrus, Homogadå og homosnakk satt siddiser og tilreisende i stemning under høstens store, skeive fest i Stavanger. I år er det Morten Vestvik og leder i LLH Rogaland, Arve Andersen, som tar på seg hovedansvaret for å lose besøkende fra fjern og nær gjennom Stavanger på Skeivå. Festivalen som går av stabelen fra 27. august til 5. september, arrangeres for tolvte gang.

– I fjor var arrangementet «Homosnakk» et høydepunkt. Vi kommer til å lage et tilsvarende talkshow i år med forskjellige gjester. Temaet for homosnakken i år er naturligvis 60-årsjubileumet til LLH og vi vil ha et bredt perspektiv med både lokal og nasjonal homohistorie, forteller Arve Andersen.

I samarbeid med Stavanger kommune inviteres alle elevråd ved 9. og 10. klassetrinn i Stavanger til ungdomskonferanse om handlingsplanen i fylket, og hit kommer blant annet forfatteren Arnfinn Nordbø. Hovedfesten i år er på HoT Open Mind hvor MGP-ekspert Jostein Pedersen og dj Gitte står for musikken.  Underholdning blir det også når Berit Bislett og søsteren Gitte Fisse inviterer til «Allsang på Kanten» fredag 3. september, et show de har hatt stor suksess med i Kragerø i sommer.

– Det blir Berit Bislett og Gitte Fisse i fri dressur. Publikum kan trygt forvente seg crazy humor og rikelig av den frekke humoren som Berit Bislett har blitt kjent for. Det blir et latterkick fra start til slutt, lover Andersen.

For tredje år på rad skal også Stavangers mest fargerike gate, Øvre Holmegate, stenges av og bli enda mer fargerik når «Homogadå» fylles med stands, underholdning og aktiviteter.

– «Homogadå» blir veldig spennende og fargerik. Vi har hatt rekordstor påmelding fra ulike stands i år, alt fra politiske partier, LLHs undergrupper, Helseutvalget, Pion, LO og HivNorge, skal bidra til å regnbuefarge Stavanger, sier Andersen.

Tradisjon tro blir festivalen avsluttet med Åpen Kirkegruppe-messe i St. Petri-kirke. I fjor var det på enkelte av tilstelningene tilreisende fra hele landet, og målet er å stadig inkludere flere og å fortsette arbeidet med synliggjøringen.

– Vi er særlig glade for at LLH har valgt å legge sentralstyremøtet sitt til Stavanger i hovedhelga. Det gir oss mulighet til å vise hva vi kan få til her for representanter fra hele landet. Dessuten er det gledelig at LLH Rogaland har hatt medlemsøkning i år, så vi har tro på mange besøkende i løpet av uka, sier Arve Andersen.

Fullstendig program for Stavanger på Skeivå:

Fredag 27.august

Fetisjparty
Stavanger sentrum, kl 22.00
Gruppen Fetisjtreff Stavanger arrangerer fetisjtreff i private lokaler nær Stavanger sentrum. Mulighet for å skifte klær på stedet. Mer info og påmelding på profilen «fetisjtreffsvg» på gaysir.no. CC: gratis.

Lørdag 28.august

Skeiv Ungdom på Prekestolen
Stavanger Fiskepirterminal, kl 12.00
Skeiv Ungdom arrangerer fjelltur til Prekestolen. Grillmat til medlemmer i SkUR sponses, ikke medlemmer tar med egen grillmat.

Vorspielparty
Hot Open Mind, kl 22.00
Vorspielparty med LLH-fest på Hot Open Mind. Dj Forco sørger for musikken. CC: 50 kroner.

Søndag 29.august

Fylle L-ordet med mening
Hot Open Mind, kl 18.00
Siri Lindstad inviterer til foredrag om sin nye bok der hun undersøker hun hvorfor lesber har et elsk-hat-forhold til L-ordet og det lesbiske miljøet.

Onsdag 1.september

Offisiell åpning
Storsalen på Folken, kl 20.00
Ordfører i Stavanger er en av gjestene på den offisielle åpningen. Det blir utdeling av Homofrydprisen og artisten Josefin Winther står for underholdningen.

Relaxparty
Hot Open Mind, kl 22.00

Torsdag 2.september

Skeiv Ungdom griller
Badedammen, kl 17.00
Skeiv Ungdom inviterer til grilling ved Badeammen. Grillmat dekkes for medlemmer i SkUR, ikke-medlemmer må ta med egen mat.

Homosnakk
info om sted kommer, kl 20.00
Temaet for årets Homosnakk er LLHs 60-årsjubileum. CC: 50 kr.

Relaxparty & Quiz
Hot Open Mind, kl 22.00

Fredag 3.september

Ungdomsseminar
Festsalen i Folkets hus, kl 08.15
Stavanger kommune inviterer elevrådene på 9. og 10.trinn ved skolene i Stavanger på seminaret «Eg e den eg e».

Allsang på kanten
Folken, kl 20.00
Søstrene Berit Bislett og Gitte Fisse er ikke redde for å by på seg selv og inviterer til et hysterisk humorshow med allsang, bingo, stand-up og et forrykende dragshow med parodier av kjente artister. CC: 150 kr/200kr.

Hot Happening
Hot Open Mind, kl 22.00
Dj Mio Amore svinger seg rundt dj-bordet på Hot Open Mind og byr opp til dans. Gratis inngang.

Lørdag 4.september

Homogadå
Øvre Holmegata, kl 11.00
Øvre Holmegata, den fargerike gaten, blir nok en gang sperret av og fylt med liv og røre fra Stavangers skeivinger. Ulike organisasjoner og lag stiller med stand.

Skeivå Nattå
Hot Open Mind, kl 22.00
Dj Gitte, Dj Jostein Pedersen og Stay-Ups. To dansegulv og stor lounge. HoT Open Mind blir pyntet fra topp til tå.

Søndag 5.september

Skeiv i sjelå
St. Petrikirke, kl 19.00
Åpen Kirkegruppe arrangere messe i St. Petrikirke. Hovedgjester er Arnfinn Nordbø og biskop Erling Pettersen.

For mer info se skeiva.no