Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars anbefaler gode barndomsminner.

– Jeg anbefaler alle å få med seg hyllesten til Gustav Lorentzen i Oslo Konserthus under minnekonserten på Oslo Kammermusikk Festival på fredag. Blant annet skal Lars Lillo Stenberg, Ole Paus, Trond Viggo Torgersen, Øystein Dolmen, Prepple og Kjartan fra Dum Dum Boys, Ole Paus og Jan Eggum delta. Knutsen & Ludvigsen-sangene hørte jo til barndommen. Jeg møtte Gustav under en konsert for å samle inn penger til jordskjelvofrene på Haiti tidligere i år. Han døde han kort tid etter, og det var veldig trist. Nå får vi sjansen til å høre hans sanger om igjen framført av mange kule artister.

Ola Hilmen turnerer nå landet sammen med Tuva Livsdatter Syvertsen og Erik Sollid i Valkyrien Allstars. Med rot i norsk tradisjonsmiljø og inspirert av jazz, blues, rock og reggae spilte de sist helg på John Dee i Oslo hvor de startet opp sin høstturné. Neste uke går ferden til Hulen i Bergen. Valkyrien Allstars andre album «To måner» ble sluppet i fjor høst, og nå er bandet i gang med å lage ny plate som slippes neste år. «Nå Vil Jeg Ikke Leke Med Teitinger Mer», en cover av det legendariske norske punkbandet Kjøtt, er en av deres nye låter.

For en som jobber med musikk og stadig inspireres av ulik type musikk, blir det naturlig å anbefale flere konserter.

– Førstkommende lørdag kan folk få oppleve konserten med den franske stjernen Jean Michel Jarre på Akershus festning. Med seg har han Röyksopp, The Very Best og The New Wine. Jean Michel Jarre er en legende innen elektronisk musikk. Jeg er veldig nysgjerrig på han. Dette er hans første utendørsshow i Oslo, og det må folk få med seg.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse i det siste?

– «Kvartett til tidens ende» framført med piano, fiolin, cello og klarinett under Gloppen musikkfest i Sandane. Jeg hører på alle typer musikk, og dette var historien om Olivier Messiaens. Han satt i fangeleir i Schlesien hvor han møtte tre andre musikere og skrev kvartetten. Den ble først framført for 5000 fanger i en leir i 1941. De fire fikk etter dette status som ikke-stridende musikersoldater, og ble løslatt.