Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Forestillingen JERK er ikke for barn. Heller ikke for alle voksne.

JERK er basert på en bok av den amerikanske, homofile forfatteren Dennis Cooper som er kjent for å skrive om syndere, overskridende sex og vold. Coopers kjennetegn er en mørk og voldelig, men samtidig øm skrivestil. Han utforsker stoffmisbruk, tapt ungdom, mordere, dysfunksjonelle og marginaliserte karakterer fra et homofilt perspektiv.

I stykket JERK som denne uken starter sin europaturné på Black Box teater i Oslo, er det den franske, homofile skuespilleren og marionetteføreren Johnatan Capdevielle som har hovedrollen som David Brooks.

Dukketeaterforestillingen er bygget på historien om seriemorderen Dean Corll som på midten av 70-tallet drepte minst 27 gutter i Texas med god hjelp fra sine to kamerater, tenåringene David Brooks og Wayne Henley. I forestillingen møter publikum David Brooks mens han soner sin livstidsdom. I fengselet har han lært seg kunsten å lage dukketeater, noe som fører til at han innser sitt eget ansvar i de ugjerningene han har begått. Han skriver en rekonstruksjon av mordene med dukker i alle rollene. David setter opp forestillingen i fengselet foran en klasse med psykologistudenter fra et lokalt universitet.

Franske Gisèle Vienne har regien på forestillingen. I sine oppsetninger er hun opptatt av å utforske grensene mellom fantasi og virkelighet. Å sette fokus på det å fantasere om en forbrytelse og det å faktisk begå den, står sentralt i stykket. Jo mer realistisk forestillingen framstår, jo mer urealistisk kan den samtidig virke. Teksten er voldelig og samtidig humoristisk, og blander seksualitet og vold med en stemning av raseri og estetikk.

Blax Box  2 – 6 september kl 21.00. Marstrandgata 8, Oslo. Forestillingen spilles på engelsek.