Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kunstner Steffi Lund anbefaler følelsesladet film og litteratur.
– Jeg anbefaler alle å se filmen «Til Huttetuenes land». Enten leie den eller kjøpe den på dvd. Basert på Maurice Sendaks klassiske barnebok, elsket av millioner av mennesker og regissert av kultregissør Spike Jonze. Selv så jeg denne filmen igjen for andre gang for kort tid siden. Den passer for folk i alle aldre, og sterke fysiske følelser er i sving. Huttetuer har kjærlighetssorg, er sjalu, rasende og eiesyke samtidig som de er menneskelig sårbare.

Steffi Lund står selv på scenen fra torsdag til søndag denne uken med forestillingen «Usannsynlig». Navnet er hentet fra Houellebecqs roman «Utvidelse av kampsonen» som hun har funnet inspirasjon i. Lesbiske Lund regnes som en av Norges mer erfarne dansere og har gjort alt fra barneforestillinger til skeive prosjekt. I «Usannsynlig» står hun selv for all bevegelse, dans, fortelling og snakking. I tillegg til å oppfordre folk til å få med seg denne forestillingen på Scenehuset i Oslo, anbefaler hun portugisisk litteratur.

– Forfatteren José Saramago fikk Nobelprisen i litteratur i 1998. Han er kjent som forfatter, dramatiker, oversetter og journalist. Bøkene hans er monumentale, opprivende og fulle av hjerte og fulle av følelser. Jeg anbefaler alle å lese forfatterskapet hans. Jesusevangeliet, Klosterkrønike, En beretning om blindhet og Beleiringen av Lisboa. Denne forfatteren har et stort hjerte for menneskeheten.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?
– Et av høydepunktene var under Skeiv Weekend da jeg så «The Topp Twins: Untouchable Girls».
Den handler om tvillingene Lynda og Jules Topp, som omtales som New Zealands nasjonalskatter. I over 30 år har de vært politisk aktive, og gått i bresjen for blant annet maorienes og homofile og lesbiskes rettigheter i sitt hjemland.
Filmen er inspirerende, personene er ville og gale og tar den helt ut. De byr så absolutt på seg selv. Denne filmen er en skikkelig vitamininnsprøytning.