Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Nestleder i Finnmark LLH, Gunhild Steffensen Johansen, anbefaler kultur i landets nordligste fylke.

– Jeg anbefaler alle som ar muligheten til det, å få med seg mest mulig av det som skjer under Skeiv Uke i Finnmark som er i full gang denne helgen. Her blir det over 30 arrangementer fordelt utover flere kommuner. Filmer, utstillinginger på bibliotek, parade og konserter vil dekke mange forskjellige kulturelle behov. Denne helgen er Alta, Hammerfest og Kirkenes de byene hvor man må være, for å få med seg det som skjer. Som prosjektleder for Skeiv Uke i Finnmark skulle jeg aller helst vært superkvinnen, slik at jeg kunne fartet fra bygd til bygd og fått med meg alt.

Selv om avstandene i Finnmark kan være en utfordring, har det vært viktig for Gunhild Steffensen Johansen og de andre ildsjelene bak den skeive uka i nord å tilby et bredt kulturelt program. Slik vil de synliggjøre homofili ytterligere, og samtidig ha det moro og sosialt.

– Skeiv Uke holder blant annet gratiskonsert i Alta i samarbeid med utestedet Huset. Jeg anbefaler alle å få med seg bandene Sixx
First og Impression 
på lørdag. Vi har også vært så heldige å bli sponset av Skeive filmer, og alle som enda ikke har sett «Mannen som elsket Yngve» og filmen «XXY» har nå sjansen. I Hammerfest vises «Mannen som elsket Yngve», og i Alta filmklubb viser filmen «XXY» på Aurora kino.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– På Redrum Café og bar i Hammerfest kan man få med seg konserter, fotball, quiz, temafester og revyer. Min siste kulturopplevelse var Quizen der med quizmaster Lars Aude Arnesen. På Redrum møter lokale og innflyttere hverandre til kunnskapskamp. Jeg husker denne kvelden spesielt godt siden min venn og lagkamerat nå flytter fra byen og til Oslo.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Et kulturelt møte med Amal Aden som gjorde stort inntrykk. Vi hadde besøk på jobben hvor jeg er lærer av denne dama med somalisk bakgrunn. Hun fortalte om hvordan hun hadde det da hun vokste opp som barnesoldat og hvordan det var å komme til Norge som 13 åring. Det var en veldig sterk historie.