Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Karina Hellum er nestleder i Aps homonettverk og er den i homonettverket som har den høyeste plassen på nominasjonslista til Oslo Arbeiderparti som ble lagt fram i dag. Til sammen er det åtte åpne homoer på lista.

– Jeg står på 27. plass og har god tro på at jeg har en mulighet til å komme inn i bystyret. Vi kommer til å føre en offensiv valgkamp, ikke minst mot homomiljøene, som vi har god kontakt med, sier Karina Hellum til Blikk Nett. 

Hellum er sitter også i styret i Arbeiderpartiets kvinnenettverk hvor hun er leder av strategiutvalget.

– Hva er de viktigste homopolitiske sakene for Oslo Arbeiderparti?

– Vi må få på plass en offensiv handlingsplan. Det har vi ikke vi dag. Jeg fremmet også et forslag om et lhbt-ombud for unge i Oslo Kommune tidligere i år og dette ble vedtatt i Oslo Arbeiderparti og er noe vi kommer til å jobbe for å få på plass i neste periode. Det nåværende bystyret vil ikke jobbe for dette, sier Karina Hellum.

Arbeiderpartiets homonettverk er nå det åttende største lokallaget i Oslo Arbeiderparti. Leder i nettverket er stortingsrepresentant Håkon Haugli.

– Dette er helt fantastisk. Fire av våre medlemmer er på nominasjonslista. Spesielt gledelig er det at tre av dem er lesbiske. Både Karina Hellum, Marit Bjerke og Susanne Jørgensen fra nettverket er nominert, i tillegg til meg selv, sier Haugli til Blikk Nett.

De fire andre åpne homoene på Ap-lista er Hans Christian Lillehagen, Håvard Vederhus, Per Anders Langerød og Per Gunnar Dahl.