Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Med fotoutstillingen «Kjærleik» vil SAIH minske skillet mellom homofile og heterofile.

– SAIH-Bergen vil vise at mennesker, på tvers av seksuell legning, tross alt er opptatt av det samme, nemlig kjærligheten. Kjernen i alle forhold er kjærlighet, sier leder i SAIH Bergen, Else Margrete Rafoss.

Fotoutstillingen med tittelen «Kjærleik» er et supplement til SAIHs (Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) kampanje som fokuserer på skeive ungdommers rettigheter.

– Ustillingen vil forhåpentligvis være et bidrag til å minske fokuset på lhbt som en egen gruppe i samfunnet separert fra andre. SAIH-Bergen vil vise at mennesker uansett seksuell legning ikke er så ulike hverandre når det kommer til stykket.

– Hvem stiller ut?

– Bildene til utstillingen har vi fått fra publikum. De aller fleste er fra studenter i Bergen, og responsen på prosjektet og de som sendte inn bilder, var stor. Dette blir en utstilling med 28 bilder som viser all slags kjærlighet. Den mellom foreldre og barn, mann og mann, kvinne og kvinne, mann og kvinne og søsken, sier leder i SAIH Bergen.

I SAIHs kampanjeuke om skeive ungdommers rettigheter settes det søkelys på den hverdagen som lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner møter i Norge og i SAIHs samarbeidsland.

– Mye av kampanjen handler om temaer med et alvorlig fokus som for eksempel juridiske rettigheter. Med denne utstillingen får vi også en positiv vinkling på temaet, sier Heidi Rohde Rafto som er med i Skeiv Verden og har bidratt med fotografi til utstillingen.

SAIH (Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) er en landsdekkende studentorganisasjon og jobber for solidaritet og rettferdighet internasjonalt.

– Diskriminering av skeive ungdommer skjer særlig i de landene SAIH har partnere i, blant annet det sørlige Afrika, men er også i Norge. Samtidig er kjønnsbasert mobbing grunnet fordommer og rigide kjønnsroller noe som også rammer heterofile. Kampen for skeive ungdommers rettigheter er derfor en felles kamp for ungdom både i nord og sør, og under kampanjedagene arrangerer vi i tillegg til denne fotoutstillingen seminarer, debatter og filmvisninger som vil belyse dette viktige og problemfylte temaet, sier Rafoss.

Utstillingen vises på studentsenteret fra mandag 18. oktober til 1. november. Parkveien 1, Nygårdshøyden i Bergen. Åpningstid 07-22.