Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Da avsparket i kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm gikk på Ullevål Stadion i dag var stadion prydet med et nytt og fargerikt banner signert Klanen og LLH.
Svein «Svenna» Erik Bakke, styremedlem i Vålerengas supporterklubb Klanen, har møtt opp tidlig lørdags formiddag på Ullevål Stadion for å gjøre klart til dagens kamp mot rivalen Lillestrøm.

I tillegg til å utstyre Klanens banehalvdel med røde og blå flagg skal Svenna og de andre supporterne i Klanen introdusere et nytt banner som skal vaie under kampen på Ullevål Stadion.

Banneret «A.C.A.B. – All Colours Are Beautiful» er laget i samarbeid med LLH og skal vise at Klanen tar et standpunkt mot rasisme og homofobi på og fra tribunene.
– Klanen har tro på dialog og forståelse, og sånn sett er ikke denne handlingen annerledes enn den kampen lhbt-miljøet har ført, sier Svein «Svenna» Erik Bakke til Blikk Nett.

– Etter at nyheten om banneret ble kjent har vi fått mail og tilbakemeldinger fra folk som sier de vil begynne å gå på kamper igjen, så ringvirkningene av dette merker vi allerede. Vi har også hengt banneret strategisk på Ullevål Stadion slik at de mange som sitter og ser kampen på tv hjemme også vil se det.

Vålerengaklanen har nærmere 10 000 medlemmer, og et sted mellom 5 – 6 000 møter opp på kampene. Men vil det fortsatt være populært å gå på kamp hvis det var åpne homofile spillere på banen?
– Det hadde vært kult om Vålerenga var den første klubben med en åpen spiller. Men om tiden er moden? Jeg tror faktisk at det er mer motstand i klubbene enn hos oss supportere, sier han.

Det nye regnbuebanneret skal være med Klanen også på bortekamper, og vil være et bevis på hvilke verdier som gjelder hos supporterklubben. Det er noe LLH setter stor pris på.
– Vi er veldig glade for at klanen tok kontakt med oss for å samarbeid om dette. Det er et supert initiativ, og vi håper andre kan bli inspirert til å gjøre det samme, sier LLH-leder Karen Pinholt til Blikk Nett.

– Dette er viktig ikke bare for klanen og klubben, men også for publikum og de hjemme i tv-stua som forhåpentligvis får se banneret på skjermen sin. Det er et viktig standpunkt å ta og synliggjøre.

Pinholt er dessuten veldig glad for at Klanen har planer om å bruke banneret mye.
– Design og trykkeri fikk beskjed fra oss om at dette banneret måtte tåle vind og vær, så det bør holde en stund.

Les også:Klanen på banen