Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Riksadvokaten har tatt ut siktelse mot en person i Lasse Wethal-saken. Saken vil komme opp i rettssystemet i løpet av kort tid.
Politiet i Vestfold har etter ytterligere etterforskning siktet en av festdeltakerne som var tilstede da Lasse Wethal ble dynket med etterbarberingsvann og satt fyr på i april 2009.

En person har vært pågrepet og varetektsfengslet siktet for legemsbeskadigelse og en person har hatt status som mistenkt i saken etter at Lasse Wethal ble tent på under en fest i påsken i 2009.  Saken ble henlagt av Statsadvokaten i Vestfold og Telemark tidligere i år på grunn av bevisets stilling.

I april i år omgjorde Riksadvokaten beslutningen og ba politiet om å på nytt avhøre et vitne som også tidligere er avhørt flere ganger.
– Vi foretok nye avhør av personer som tidligere har vært avhørt i forbindelse med saken, sier politiinspektør Eskil Bredesen i Vestfold politidistrikt til Blikk Nett.

– I tillegg har vi foretatt en del nye avhør. På bakgrunn av dette har Statsadvokaten tatt ut en siktelse om legemsbeskadigelse mot en person.

– Har vedkommende tilstått gjerningen?
– Nei, vi har ikke fått noen tilståelse og vedkommende er ikke varetekstfengslet, sier Bredesen til Blikk Nett.

– Saken ligger nå hos oss i Vestfold politidistrikt og vil komme opp i rettssystemet i løpet av kort tid.

Les også:
Sjokkert over henleggelse

Gjenopptar saken
Prioritert sak