Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I år feirer koret Homofonien 20 år, og koret smeller til med to festkonserter for å markere to tiår med sang og moro i synlighetens tjeneste.
En tidlig oppsetning søndag ettermiddag 7. november for barnefamilier og alle som må tidlig hjem, og en på kvelden, for de som vil feire lenger. Forestillingen har de kalt «Somebody to love – 20 år i kjærlighetens tjeneste».

– Dette blir en herlig homoforestilling med sang og dans. Vi er et kor som stadig bryner oss på nye sanger, og vi har som mål å utvikle oss hele tida. Vi tar for oss både klassiske og moderne sanger, ballader og litt mer rocka låter. Vi har også mange sanger i repertoaret som viser at vi er et homokor, forteller styreleder i koret, Roy Chr. Braathen.

Komponisten Gisle Kverndokk spesialskrev, «Skeive Salmer», til dikt av Dag Bakkisrud, til korets 15-årsjubileum. Og på 20-årsfesten presenterer Homofonien et utvalg fra dette bestillingsverket. I tillegg byr de på kjente slagere i norsk språkdrakt som for eksempel «Jeg kommer ut» basert på Gloria Gaynors homoklassiker «I will survive».

Homofonien er et blandet kor med både homser, lesber og bifile. For tida har de i underkant av 30 aktive medlemmer. De har sunget sammen med både Hanne Krogh, Arja Sajonmaa og Lisa Stokke. Med seg denne festettermiddagen og kvelden har de fått skuespilleren og revyartisten Simon Andersen som selv har en fortid som korgutt i Homofonien. Han vil binde det hele sammen og holde den røde tråden gjennom korets 20-årige historie fram til i dag.

– Ikke alle kor holder det gående i 20 år. Hvordan har dere klart det?
– Vi har hatt stabile dirigenter og tilbudt både sangglede og en sosial møteplass, sier Braathen som understreker at det fortsatt er viktig at homofile er synlige selv om samfunnet holdninger er bedre enn for bare noen tiår siden.

Koret er en underavdeling av LLH Oslo, og hadde sin første opptreden i Oslo konserthus 6. april i 1990. Den gangen kalte koret seg for Bak Fram. Senere samme år opptrådte de i Spikersuppa under Homodagene og hadde da byttet navn til Den Norske Homofonien av 1990. Nå er de blitt landets største blandete homokor og har knyttet internasjonale bånd ved å delta under Europride både i Stockholm, København, Oslo og i Madrid.

Homofonien, «Somebody to love – 20 år i kjærlighetens tjeneste», Teaterkjellern, Oslo Nye/Centralteateret, Akersgatea 38. Søndag 7. november, kl 16 og 19.

Mer info:homofonien.no